Да Свјетско првенство почиње сутра: Учесници су...?!

А ко би био шампион?

Фудбал 29.03.2017 | 23:00
Да Свјетско првенство почиње сутра: Учесници су...?!
Из Европе чак 13, плус Русија као домаћин. Јужној Америци четири загарантована места, вероватно и пето с обзиром да представник Океаније, а то би у овом тренутку били Нови Зеланд или Тахити, тешко да би могао нечем да се нада у баражу. Пет места и за Африку, четири за Азију, а можда и пето кроз бараж, три позиције за представнике КОНКАКАФ региона.

Све скупа 32 учесника Светског првенства у Русији.

А како смо пребродили половину квалификација - у неким регионима и више - пало нам је на памет да погледамо како би Мундијал изгледао кад би почињао сутра.

Да их просто сврстамо по регионима како би било што прегледније.

У Европи девет квалификационих група, победници иду директно даље, осам најбољих другопласираних иде у бараж. По тренутном распореду, та једна екипа која виси је Црна Гора, а та четири победника бараж окршаја изабрали смо по распореду на Фифиној ранг листи. Тим системом, "отписали" смо и Шведску, Северну Ирску, Исланд и Словачку.

Јужној Америци смо одмах додали и то пето место, јер би сваки представник тог континента вероватно изашао као победник из двобоја са Новим Зеландом и Тахитијем. У Африци баража ни нема.

У Азији поред четири директна путника на Светско првенство две селекције - у овом тренутку Узбекистан и Аустралија - иду у бараж, а противник би им била четвртопласирана екипа из КОНКАКАФ зоне квалификација. Тренутно, то су САД које квалификације не играју увек у најјачем саставу. Ако би Американци и остали четврти Азијати би били у великом проблему. Ако би САД прескочиле Панаму - то је већ друга прича. Али овде се бавимо тренутним пласманом, што значи да Американцима дајемо предност у односу на Узбекистан или Аустралију.

ЕВРОПА: Француска, Швајцарска, Немачка, Србија, Пољска, Енглеска, Шпанија, Белгија, Хрватска, кроз бараж Италија, Португалија, Грчка, Ирска, као домаћин Русија;

ЈУЖНА АМЕРИКА: Бразил, Уругвај, Аргентина, Колумбија, Еквадор;

АФРИКА: Конго, Нигерија, Обала Слоноваче, Буркина Фасо, Египат;

АЗИЈА: Иран, Јужна Кореја, Саудијска Арабија, Јапан;

СРЕДЊА И СЕВЕРНА АМЕРИКА :Мексико, Костарика, Панама, САД.

Е, сад кад "знамо" ко игра, питамо вас: а ко осваја?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар