Da Svjetsko prvenstvo počinje sutra: Učesnici su...?!

A ko bi bio šampion?

Fudbal 29.03.2017 | 23:00
Da Svjetsko prvenstvo počinje sutra: Učesnici su...?!
Iz Evrope čak 13, plus Rusija kao domaćin. Južnoj Americi četiri zagarantovana mesta, verovatno i peto s obzirom da predstavnik Okeanije, a to bi u ovom trenutku bili Novi Zeland ili Tahiti, teško da bi mogao nečem da se nada u baražu. Pet mesta i za Afriku, četiri za Aziju, a možda i peto kroz baraž, tri pozicije za predstavnike KONKAKAF regiona.

Sve skupa 32 učesnika Svetskog prvenstva u Rusiji.

A kako smo prebrodili polovinu kvalifikacija - u nekim regionima i više - palo nam je na pamet da pogledamo kako bi Mundijal izgledao kad bi počinjao sutra.

Da ih prosto svrstamo po regionima kako bi bilo što preglednije.

U Evropi devet kvalifikacionih grupa, pobednici idu direktno dalje, osam najboljih drugoplasiranih ide u baraž. Po trenutnom rasporedu, ta jedna ekipa koja visi je Crna Gora, a ta četiri pobednika baraž okršaja izabrali smo po rasporedu na Fifinoj rang listi. Tim sistemom, "otpisali" smo i Švedsku, Severnu Irsku, Island i Slovačku.

Južnoj Americi smo odmah dodali i to peto mesto, jer bi svaki predstavnik tog kontinenta verovatno izašao kao pobednik iz dvoboja sa Novim Zelandom i Tahitijem. U Africi baraža ni nema.

U Aziji pored četiri direktna putnika na Svetsko prvenstvo dve selekcije - u ovom trenutku Uzbekistan i Australija - idu u baraž, a protivnik bi im bila četvrtoplasirana ekipa iz KONKAKAF zone kvalifikacija. Trenutno, to su SAD koje kvalifikacije ne igraju uvek u najjačem sastavu. Ako bi Amerikanci i ostali četvrti Azijati bi bili u velikom problemu. Ako bi SAD preskočile Panamu - to je već druga priča. Ali ovde se bavimo trenutnim plasmanom, što znači da Amerikancima dajemo prednost u odnosu na Uzbekistan ili Australiju.

EVROPA: Francuska, Švajcarska, Nemačka, Srbija, Poljska, Engleska, Španija, Belgija, Hrvatska, kroz baraž Italija, Portugalija, Grčka, Irska, kao domaćin Rusija;

JUŽNA AMERIKA: Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Ekvador;

AFRIKA: Kongo, Nigerija, Obala Slonovače, Burkina Faso, Egipat;

AZIJA: Iran, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan;

SREDNJA I SEVERNA AMERIKA :Meksiko, Kostarika, Panama, SAD.

E, sad kad "znamo" ko igra, pitamo vas: a ko osvaja?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar