Трач партија - Алонсо хвата маглу у сред Ф1 пожара?!

Марк Вебер шири гласине по којима би Фернандо Алосо могао у сред сезоне да оде из Мекларена. . . Истина и здрава логика кажу да Шпанац није капетан који ће тек тако напустити брод који тоне прамцем наниже.

Остали спортови 28.03.2017 | 19:20
Трач партија - Алонсо хвата маглу у сред Ф1 пожара?!
Трач или истина, па вероватно је по среди још једна у низу дезинформација које овога пута шири Марк Вебер, бивши тркач, причајући о Алонсовом напуштању Мекларена. Хонда дефинитивно није дорасла задатку који јој је Мекларен поверио. Јапански мотор је превише слаб и непоуздан. Због свега тога Фернандо Алонсо је одустао на крају битке у Мелбурну, а Стофел Вандорн се некако довукао до циља као 13.

„Ја знам да би Алонсо могао да оде из тима. Можда Стофел задужи новог тимског колегу убрзо. Није ми тешко да замислим да ће се то десити, односно да Алонсо неће завршити сезону у садашњој. Фрустриан је, јер Фернандо није у Формули 1 да би освајао шесто, седмо место… Не интересују га бодови, он хоће да се бори за подијуме”, рекао је Марк Вебер, док је сам Алонсо након трке у Мелбурну потпуно недоследно, па може се рећи и трабуњао како је трка која је иза њега, “можда и најбоља у његовој каријери”. Није ли то потпуно нелогична изјава за бившег шампиона који одустаје?

“Била је то једна о најбољих трка у мом животу. Имали смо страшно неконкурентан болид, али смо опет покушали да се боримо за бодове. Жао ми је што нисмо успели. На нормалним стазама, наша позиција ће бити нижа, тако да морамо под хитно да напредујемо јер нас у супротном чека велики број фрустрирајућих трка“, закључио је Фернандо Алонсо у Аустралији.

Иначе, Фернанда Алонса је пре сезоне наводно вабио и Мерцедес АМГ Петронас као замену за Нико Розберга. Сви знамо да је на место актуелног шампиона дошао Валтери Ботас, али и он има само једногодишњи уговор. Да ли Вебер мисли да ће Тото Волф и Ники Лауда “најурити” Ботаса због Алонса? Па то је прилично неозбиљно очекивање, јер и сам Алонсо је рекао да ће остати веран Мекларену. Уколико се и деси његов трансфер, то сигурно неће бити у току сезоне која је почела. Шпанац једноставно није капетан који ће тек тако напустити брод који тоне прамцем наниже…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар