Trač partija - Alonso hvata maglu u sred F1 požara?!

Mark Veber širi glasine po kojima bi Fernando Aloso mogao u sred sezone da ode iz Meklarena. . . Istina i zdrava logika kažu da Španac nije kapetan koji će tek tako napustiti brod koji tone pramcem naniže.

Ostali sportovi 28.03.2017 | 19:20
Trač partija - Alonso hvata maglu u sred F1 požara?!
Trač ili istina, pa verovatno je po sredi još jedna u nizu dezinformacija koje ovoga puta širi Mark Veber, bivši trkač, pričajući o Alonsovom napuštanju Meklarena. Honda definitivno nije dorasla zadatku koji joj je Meklaren poverio. Japanski motor je previše slab i nepouzdan. Zbog svega toga Fernando Alonso je odustao na kraju bitke u Melburnu, a Stofel Vandorn se nekako dovukao do cilja kao 13.

„Ja znam da bi Alonso mogao da ode iz tima. Možda Stofel zaduži novog timskog kolegu ubrzo. Nije mi teško da zamislim da će se to desiti, odnosno da Alonso neće završiti sezonu u sadašnjoj. Frustrian je, jer Fernando nije u Formuli 1 da bi osvajao šesto, sedmo mesto… Ne interesuju ga bodovi, on hoće da se bori za podijume”, rekao je Mark Veber, dok je sam Alonso nakon trke u Melburnu potpuno nedosledno, pa može se reći i trabunjao kako je trka koja je iza njega, “možda i najbolja u njegovoj karijeri”. Nije li to potpuno nelogična izjava za bivšeg šampiona koji odustaje?

“Bila je to jedna o najboljih trka u mom životu. Imali smo strašno nekonkurentan bolid, ali smo opet pokušali da se borimo za bodove. Žao mi je što nismo uspeli. Na normalnim stazama, naša pozicija će biti niža, tako da moramo pod hitno da napredujemo jer nas u suprotnom čeka veliki broj frustrirajućih trka“, zaključio je Fernando Alonso u Australiji.

Inače, Fernanda Alonsa je pre sezone navodno vabio i Mercedes AMG Petronas kao zamenu za Niko Rozberga. Svi znamo da je na mesto aktuelnog šampiona došao Valteri Botas, ali i on ima samo jednogodišnji ugovor. Da li Veber misli da će Toto Volf i Niki Lauda “najuriti” Botasa zbog Alonsa? Pa to je prilično neozbiljno očekivanje, jer i sam Alonso je rekao da će ostati veran Meklarenu. Ukoliko se i desi njegov transfer, to sigurno neće biti u toku sezone koja je počela. Španac jednostavno nije kapetan koji će tek tako napustiti brod koji tone pramcem naniže…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar