Ко је купио РАОП у И. Сарајеву?

У Источном Сарајеву бјесни политички рат владајућег СДС-а и опозиционог СНСД-а. СДС оптужује политичке противнике да путем Владе Републике Српске уништавају и пустоше привредне субјекте града.

Република Српска 27.03.2017 | 19:58
Ко је купио РАОП у И. Сарајеву?
Некадашњи привредни гигант "Енергоивест РАОП", Влада Републике Српске је 2013. године продала наводно руским инвеститорима, који су формирали предузеће "Електроинжењеринг".

Производњу никада нису покренули, али су на основу имовине фабрике подигли кредите код комерцијалних банака. Кредити нису враћени, па је Суд имовину фабрике, више од 70 хиљада метара квадратних земљишта и пословне објекте, ставио на добош и продао за четири милиона марака.

Треба истаћи да ни од једне продаје, осим лажних предизборних обећања, радници нису добили ништа, па чак ни зарађане плате ни доприносе на које имају право по судским пресудама.

"Да није БН телевизије, јавност не би ни знала шта је урађено радницима РАОП-а, као и самом РАОП-у", каже бивши радник те фабрике Миђо Вукадин и додаје: "Нажалост, ова власт је поравнала РАОП. Сада ће на земљишту РАОП-а тајкуни из власти или тајкуни блики власти градити неке пословне просторе и слично."

Некадашњи РАОП, односно "Електроинжењеринг", купило је предузеће из Сарајева УНИЈА-ЕСС, али осим податка да се ради о малом предузећу са једним запосленим, чија је дјелатност неспецијализована трговина на велико, других података нема, а не зна се ни ко је власник.

Међутим, начеленик општине Источно Ново Сарајево и предсједник Градског одбора СНСД-а Љубиша Ћосић тврди да је та фирма повезана са Русима који су прије четири године купили РАОП. "Представници тих руских компанија чија је имовина РАОП, пронашли су треће предузеће путем којег ће купити ту имовину и наставити своје пословање. Не видим разлог за претјерану бригу", истиче Ћосић.

Из СДС-а одговарају да, чак и да је начелник у праву, има разлога за бригу, јер се очигледно ради о прању новца. Сматрају да је Источно Сарајево за СНСД постао полигон за отимање новца из државне касе.

"Када су им били потребни гласови, сви високи функционери СНСД-а су се сликали испред РАОП-а и обећавали радницима плате и покретање производње. Данас од тога нема ништа", подсјећа предсједник Општинског одбора СДС-а Источно Ново Сарајево Небојша Попић.

У СДС-у тврде да је осим РАОП-а, СНСД за 12 година власти у континуитету уништио: "Фамос-Коран", Фамос Источно Ново Сарајево, Олимпијски центар "Јахорина", те још низ привредних субјеката на подручју града Источно Сарајево.



БН телевизија

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Лукавица

27.03.2017 18:17

Браво Попицу свака цаст! СДС у Истоцном Новом Сарајеву једини брани интересе градјана који су овде настањени! Ова олиграхија снсд днс,сп продадосе.све дусманима српског народа ! Велика подрска СДС_у да се изборимо од криминала И корупције !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмило

28.03.2017 07:44

Морамо стати за врат црвеним лоповима.

Name

Рус

27.03.2017 18:21

То што прича Чосић је чиста илузија и превара.Нема ту никаквих планова за наставак пословања а да постоје даље нечасне комбинације са земљиштем то је сигурно.Ова власт све што ради то ради незаконито као што су незаконито неисплаћивањем 28 плата отпуштани и радници Фамоса Источно Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАОП

27.03.2017 22:26

РАОП је купило предузеце Електроинзењеринг цији је директор Милан Кесеровиц, зет од министра финансија Зорана Тегелтије, бањалуцки наркоман. Његов родјени брат је Марио Кесеровиц зет од Зељка Ковацевица директора електорпривреде. Цека се ријец Американаца да СИПА поцне да се бави овим слуцајем, документација вец постоји.

Name

Додик

27.03.2017 18:36

Додик купио.Ја будала.Цовјек све купује.Наравно багателно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.03.2017 18:56

Тако то ради Србин са брацом Русима ,ех да нас хоце Турци опет окупират једну 1000 година бар мање хараце од Руса и Срба

ОДГОВОРИТЕ
Name

полако

27.03.2017 19:46

Али сигурно то се догада уз додиков благослов. знам босњака који је купио земљу а тако се догада и у добоју . плус бијела куга плис исељавање

Name

Бурза

27.03.2017 20:01

Прави купац се одавно зна,то је Д.О.О.,,Карина-Палина-Систем,, из Горњих Хркановаца.Али немојте јос никоме говорити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

28.03.2017 05:11

СЛАЖЕМ СЕ ДА ОВИ НА ВЛАСТИ НИСУ НИШТА ДОБРО УРАДИЛИ И ДА СУ НАСТАВИЛИ СА УНИШТЕЊЕМ И ОНО МАЛО ИМОВИНЕ ШТО ЈЕ ОСТАЛО ИЗА ВЛАДАВИНЕ СДС-а. ПОТСЈЕТИЋУ СВЕ КОРИСНИКЕ ОВОГ ПОРТАЛА ДА ЈЕ НАЈМАЊЕ 80% ОНОГ ШТО ЈЕ СТЕЧЕНО У ТИТИНОЈ ДРЖАВИ СДС УСПИО УНИШТИТ ЗА ПРВЕ ТРИ ГОДИНЕ СВОЈЕ ВЛАДАВИНЕ. ЈА САМ ТАЈ ПЕРИОД СДСОВОГ АРЧЕЊА ДРЖАВНЕ ИМОВИНЕ КАО И МНОГИ ДРУГИ ПАТРИОТСКИ ОРЈЕНТИСАНИ ПРОВЕО НА РАТИШТУ, ВЕЋИНА НАС ЈЕ НЕГДЈЕ РАДИЛА КАД СМО СЕ ВРАТИЛИ СА РАТИШТА ВИШЕ НЕМА НАШИ ФАБРИКА И НАШИ РАДНИ МЈЕСТА, АЛИ ЗАТО ИМАМО ВЕЛИКЕ СРБЕ КОЈИ СУ ОНО ШТО ЈЕ НАРОД У ТИТИНОЈ ДРЖАВИ ИЗГРАДИО УНИШТИЛИ, ПРИВАТИЗОВАЛИ И ПРИСВОЈИЛИ, ПРИМЕР У БИЈЕЉИНИ ФАБРИКА ПАНАФЛЕЛС И КОНТРОВЕРЗНИ БИЗНИСМЕН ВОЈИН МИТРОВИЋ НЕКАД У ВРЕМЕ ПЉАЧКЕ ПАНАФЛЕКСА КАДАР СДС А САДА ДА БИ САЧУВАО ОПЉАЧКАНО КАДАР СНСД-а ПОШТОВАНИ ЧИТАОЦИ ЖЕЛИМ САМО ДА ВАС ПОТСЕТИМ ДА СУ ПОСЛЕ ТИТИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ У КОЈОЈ НАМ ЈЕ СВИМА БИЛО ДОНРО ОВИ КОИ СУ ВЛАДАЛИ ПРИЈЕ И ОВИ КОИ ВЛАДАЈУ САД ИСТИ, ОНИ НАПАДАЈУ ЈЕДНИ ДРУГЕ ДА БИ ЗАБАВИЛИ НАС, СВЕ ЊИХ КОИ СУ НА ВЛССТИ ОД 92 ГОД. МОЖЕТЕ СТАВИТ У ИСТИ КОШ СВЕ ЈЕ ТО ИСТА БАГРА И ФУКАРА, НЕЗНАМ ЗАШТО ТРОШИМО ЕНЕРГИЈУ ДА БИ ПРОЦЕНИЛИ КО ЈЕ ОД ЊИХ ГОРИ КАД ЈЕ ТО СВЕ ИСТО, КУРТА СЈАШИ МУРТА УЗЈАШИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКА

28.03.2017 06:07

Семберац коментар ти је за десет, ја бих додао све партијасе из цијеле БиХ (припаднике странки) стрпао у гасну комору.

Name

Хорват

19.05.2018 14:38

Тако је свугдје код обичног народа.

Name

Радмила

28.03.2017 13:33

Жељко Ковачевић је давао изјаве, сликао се и хвалио како је ријешио проблем РАОП-а, гдје је сада да објасни како је покрао имовину радника РАОП-а. Гдје је сада Милан Кесеровић који је рекао да ће исплатити све плате радницима РАОП-а. Породична прича Тегелтија и Ковачевића ће ускоро доживјети свој епилог пред СИПА-ом. Не може се ни до вијека плаћати и сакривати, све једном изађе на видјело...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

15.05.2019 15:38

Овоје капетелизам људи умроје Тито

ОДГОВОРИТЕ