Прикупљен новац за лијечење Софије

Прикупљено је 270 хиљада долара неопходних за почетак лечења Софије Мићевић из Бањалуке.

Република Српска 27.03.2017 | 18:58
Прикупљен новац за лијечење Софије
Софијина породица и волонтери апелују на Савет министара БиХ и Амбасаду САД у БиХ да по хитној процедури омогуће добијање визе за Софију и њену породицу.

Из организације "Будимо људи" апелују на добре људе да наставе да уплаћују новац за Софију, јер је уплаћени довољан само за почетак лечења.

На рачун болнице у Балтимору данас је уплаћено 200.000 марака, потврђено је из Фонда здравственог осигурања РС

Фонд здравственог осигурања Републике Српске уплатио је данас у 13 часова 200.000 КМ за финансирање трошкова операције за трогодишњу Софију Мићевић из Бањалуке у здравственој установи "Јонс Хопкинс Медицине Интернатионал” у Балтимору.

Сама процедура трансакције новца са рачуна у банци у Републици Српској, на рачун банке у САД трајаће, како наводе, најдуже два дана, по информацијама добијеним у банци.

Трогодишња Софија болује од акутне минфобластне леукемије.

Из Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске рекли су да, када је у питању убрзавање процеса одласка Софије Мићевић у САД, још увијек очекују одговор са клинике "ЈонсХопкинсМедицинеИнтернатионал" у Балтимору.

-Имајући у виду здравствено стање девојчице, министарство је прошле седмице упутило допис овој здравственој установи са молбом да се мала Софија што прије прими на лечење у Балтимору и да се уплати депозит, а да се остатак новца уплати у току њеног лечења. Одговор ове здравствене установе очекујемо у што скоријем року - навели су из овог министарства.

Како истичу, у претходном периоду већ су остварили успешну сарадњу са овом здравственом установом и очекују позитиван одговор.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

румунија

27.03.2017 17:29

Дивна вјест!све најбоље!Богу хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

27.03.2017 17:46

Нека ти Господ Бог,Свети Василије Острошки и сви свеци подаре оздрављење!

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

27.03.2017 17:53

ЗА БРЗО ПРИУКПЉЕНИ НОВАЦ ЗАХВАЛИТЕ БАТКУ И ЕМИСИЈИ УДРИ МУСКИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бравоооо

27.03.2017 19:23

Браво добри људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

микаило

27.03.2017 21:45

Засто Кустуриц из Фонда није прије 20 дана уплатио сав новац? Зар је дијете морало цекати да се он врати из Русије? Срамота

ОДГОВОРИТЕ