Prikupljen novac za liječenje Sofije

Prikupljeno je 270 hiljada dolara neophodnih za početak lečenja Sofije Mićević iz Banjaluke.

Republika Srpska 27.03.2017 | 18:58
Prikupljen novac za liječenje Sofije
Sofijina porodica i volonteri apeluju na Savet ministara BiH i Ambasadu SAD u BiH da po hitnoj proceduri omoguće dobijanje vize za Sofiju i njenu porodicu.

Iz organizacije "Budimo ljudi" apeluju na dobre ljude da nastave da uplaćuju novac za Sofiju, jer je uplaćeni dovoljan samo za početak lečenja.

Na račun bolnice u Baltimoru danas je uplaćeno 200.000 maraka, potvrđeno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uplatio je danas u 13 časova 200.000 KM za finansiranje troškova operacije za trogodišnju Sofiju Mićević iz Banjaluke u zdravstvenoj ustanovi "Jons Hopkins Medicine International” u Baltimoru.

Sama procedura transakcije novca sa računa u banci u Republici Srpskoj, na račun banke u SAD trajaće, kako navode, najduže dva dana, po informacijama dobijenim u banci.

Trogodišnja Sofija boluje od akutne minfoblastne leukemije.

Iz Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske rekli su da, kada je u pitanju ubrzavanje procesa odlaska Sofije Mićević u SAD, još uvijek očekuju odgovor sa klinike "JonsHopkinsMedicineInternational" u Baltimoru.

-Imajući u vidu zdravstveno stanje devojčice, ministarstvo je prošle sedmice uputilo dopis ovoj zdravstvenoj ustanovi sa molbom da se mala Sofija što prije primi na lečenje u Baltimoru i da se uplati depozit, a da se ostatak novca uplati u toku njenog lečenja. Odgovor ove zdravstvene ustanove očekujemo u što skorijem roku - naveli su iz ovog ministarstva.

Kako ističu, u prethodnom periodu već su ostvarili uspešnu saradnju sa ovom zdravstvenom ustanovom i očekuju pozitivan odgovor.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

rumunija

27.03.2017 17:29

Divna vjest!sve najbolje!Bogu hvala!

ODGOVORITE
Name

M

27.03.2017 17:46

Neka ti Gospod Bog,Sveti Vasilije Ostroški i svi sveci podare ozdravljenje!

ODGOVORITE
Name

yugosloven

27.03.2017 17:53

ZA BRZO PRIUKPLJENI NOVAC ZAHVALITE BATKU I EMISIJI UDRI MUSKI

ODGOVORITE
Name

bravoooo

27.03.2017 19:23

Bravo dobri ljudi

ODGOVORITE
Name

mikailo

27.03.2017 21:45

Zasto Kusturic iz Fonda nije prije 20 dana uplatio sav novac? Zar je dijete moralo cekati da se on vrati iz Rusije? Sramota

ODGOVORITE