Ф1: Не вјеруј непријатељу – ко је бољи, ко је јачи, не знају ни у Мерцедесу и Ферарију!

„Коначно се најбољи се боре против најбољих“, тврди Луис Хамилтон! У исти мах, Тото Волф и Џок Клир се слажу да се још не зна ко има бољу машину ове сезоне.

Остали спортови 28.03.2017 | 14:45
Ф1: Не вјеруј непријатељу – ко је бољи, ко је јачи, не знају ни у Мерцедесу и Ферарију!
У екипи из Маранела су задовољни победом Себастијана Фетела на ВН Аустралије. Ни у Мерцедесу изгледа не жале за изгубљеним првим местом, али се зато и једни и други дан након боја дебело преиспитују! Тото Волф и Џок Клир, први инжењер Скудерија Ферарија се с тим у вези налазе пред питањем: „Ко је јачи, ко је бржи“...

„ Да су возачи евентуално ушли у тесну борбу у неком моенту можда бисмо могли да видимо ко је бржи. Искрено, не могу да кажем који је болид данас био бржи, јер ми се чини да ни један од њих није био у прилици да покаже шта може. Требао им је притисак, борба“, јасан је Клир који такође сматра да је водећи такмичар у свим фазама трке диктирао темпо.

„На почетку је Луис поставио темпо, јер је то била исправна ствар! Када је Фетел преузео вођство он је осталима наметао свој ритам. Мислим да још увек не знамо, односно да немамо одговор на питање ко је бржи. Али, знамо да смо победили“, закључио технички најодговорније лице Скудерија Ферарија, али шта на све то каже Тото Волф?

„Некада победиш, некада изгубиш, али Ферари је у овом случају дефинитивно имао бољи болид“, кратко је виђење Тото Волфа ситуације на конструкторском бојишту најбржег циркуса.

„Коначно се најбољи боре против најбољих, и то са најбољим возачима на врху. Ја сам дефинитивно задовољан том борбом са Фетелом на врху. Ферари је по мени следећи најбољи тим, али ја верујем да можемо да их победимо“, јасан је као дан, Луис Хамилтон који по свему судећи сматра да ће у наставку првенства бити све успешнији, односно да титула неће отићи пут Фераријевог бокса.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар