F1: Ne vjeruj neprijatelju – ko je bolji, ko je jači, ne znaju ni u Mercedesu i Ferariju!

„Konačno se najbolji se bore protiv najboljih“, tvrdi Luis Hamilton! U isti mah, Toto Volf i Džok Klir se slažu da se još ne zna ko ima bolju mašinu ove sezone.

Ostali sportovi 28.03.2017 | 14:45
F1: Ne vjeruj neprijatelju – ko je bolji, ko je jači, ne znaju ni u Mercedesu i Ferariju!
U ekipi iz Maranela su zadovoljni pobedom Sebastijana Fetela na VN Australije. Ni u Mercedesu izgleda ne žale za izgubljenim prvim mestom, ali se zato i jedni i drugi dan nakon boja debelo preispituju! Toto Volf i Džok Klir, prvi inženjer Skuderija Ferarija se s tim u vezi nalaze pred pitanjem: „Ko je jači, ko je brži“...

„ Da su vozači eventualno ušli u tesnu borbu u nekom moentu možda bismo mogli da vidimo ko je brži. Iskreno, ne mogu da kažem koji je bolid danas bio brži, jer mi se čini da ni jedan od njih nije bio u prilici da pokaže šta može. Trebao im je pritisak, borba“, jasan je Klir koji takođe smatra da je vodeći takmičar u svim fazama trke diktirao tempo.

„Na početku je Luis postavio tempo, jer je to bila ispravna stvar! Kada je Fetel preuzeo vođstvo on je ostalima nametao svoj ritam. Mislim da još uvek ne znamo, odnosno da nemamo odgovor na pitanje ko je brži. Ali, znamo da smo pobedili“, zaključio tehnički najodgovornije lice Skuderija Ferarija, ali šta na sve to kaže Toto Volf?

„Nekada pobediš, nekada izgubiš, ali Ferari je u ovom slučaju definitivno imao bolji bolid“, kratko je viđenje Toto Volfa situacije na konstruktorskom bojištu najbržeg cirkusa.

„Konačno se najbolji bore protiv najboljih, i to sa najboljim vozačima na vrhu. Ja sam definitivno zadovoljan tom borbom sa Fetelom na vrhu. Ferari je po meni sledeći najbolji tim, ali ja verujem da možemo da ih pobedimo“, jasan je kao dan, Luis Hamilton koji po svemu sudeći smatra da će u nastavku prvenstva biti sve uspešniji, odnosno da titula neće otići put Ferarijevog boksa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar