Ноле под опсадом у Монте Карлу!

Француска полиција блокирала је у суботу готово цео град у потери за пљачкашима који су ојадили златару „Картије” у центру Монте Карла, а током потере је свим грађанима било забрањено да напуштају своје домове.

Забава 27.03.2017 | 07:53
Ноле под опсадом у Монте Карлу!
Међу онима који су се нашли под опсадом био је и Новак Ђоковић са породицом, који се након одустајања од турнира у Мајамију због повреде лакта вратио у Монте Карло, где би ускоро требало да почне са припремама за почетак сезоне на шљаци.



Како наводе локални медији, пљачкаши су непосредно пред „акцију” запалили аутомобил у тунелу, који се користи у тркама Формуле 1, како би скренули пажњу органима реда.

И док су туристи сликали пожар, а ватрогасци гасили буктињу, тројица маскираних мушкараца су упала у златару, док их је возач чекао испред, али је један од радника ипак успео да активира аларм. У потери која је уследила двојица разбојника су ухапшена у Монаку, а један у Ници, на југу Француске, навели су извори и додали да је процена вредности накита у току. Поменута златара се налази на Тргу Казино, у центру луксузне четврти Монте Карла.

Поједини медији су навели да је уследила пуцњава и да је један од разбојника био рањен, али је то демантовала полиција, која је навела да у инциденту није било повређених, а да је један од запослених у златари само затражио помоћ психолога због трауме коју је преживео. Према речима некадашњег безбедњака Боже Спасића, ово је било дело банде која је покушала да „ископира легендарне пинк пантере“.

Златара пљачкана и 2015.

Интересантно, позната златара „Картије” је већ била опљачкана у мају 2015, уочи почетка Филмског фестивала у Кану, када су лопови однели накит и сатове у вредности од 17,5 милиона евра.
 
У сваком случају, ово је нека модернија верзија пинк пантера, односно њихова копија. Могуће је да су у организацију ушли неки странци, јер се први пут применују системи попут прављења пожара како би се одвукла пажња полиције. Нејасно је што су сви лопови одмах пали, што код правих пинк пантера није баш био случај. Морам да признам да су ишли храбро на објекат у граду који је покривен са 50.000 камера, и због чега су вероватно тако брзо лоцирани и приведени - навео је Спасић за „Ало!”

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар