Nole pod opsadom u Monte Karlu!

Francuska policija blokirala je u subotu gotovo ceo grad u poteri za pljačkašima koji su ojadili zlataru „Kartije” u centru Monte Karla, a tokom potere je svim građanima bilo zabranjeno da napuštaju svoje domove.

Zabava 27.03.2017 | 07:53
Nole pod opsadom u Monte Karlu!
Među onima koji su se našli pod opsadom bio je i Novak Đoković sa porodicom, koji se nakon odustajanja od turnira u Majamiju zbog povrede lakta vratio u Monte Karlo, gde bi uskoro trebalo da počne sa pripremama za početak sezone na šljaci.



Kako navode lokalni mediji, pljačkaši su neposredno pred „akciju” zapalili automobil u tunelu, koji se koristi u trkama Formule 1, kako bi skrenuli pažnju organima reda.

I dok su turisti slikali požar, a vatrogasci gasili buktinju, trojica maskiranih muškaraca su upala u zlataru, dok ih je vozač čekao ispred, ali je jedan od radnika ipak uspeo da aktivira alarm. U poteri koja je usledila dvojica razbojnika su uhapšena u Monaku, a jedan u Nici, na jugu Francuske, naveli su izvori i dodali da je procena vrednosti nakita u toku. Pomenuta zlatara se nalazi na Trgu Kazino, u centru luksuzne četvrti Monte Karla.

Pojedini mediji su naveli da je usledila pucnjava i da je jedan od razbojnika bio ranjen, ali je to demantovala policija, koja je navela da u incidentu nije bilo povređenih, a da je jedan od zaposlenih u zlatari samo zatražio pomoć psihologa zbog traume koju je preživeo. Prema rečima nekadašnjeg bezbednjaka Bože Spasića, ovo je bilo delo bande koja je pokušala da „iskopira legendarne pink pantere“.

Zlatara pljačkana i 2015.

Interesantno, poznata zlatara „Kartije” je već bila opljačkana u maju 2015, uoči početka Filmskog festivala u Kanu, kada su lopovi odneli nakit i satove u vrednosti od 17,5 miliona evra.
 
U svakom slučaju, ovo je neka modernija verzija pink pantera, odnosno njihova kopija. Moguće je da su u organizaciju ušli neki stranci, jer se prvi put primenuju sistemi poput pravljenja požara kako bi se odvukla pažnja policije. Nejasno je što su svi lopovi odmah pali, što kod pravih pink pantera nije baš bio slučaj. Moram da priznam da su išli hrabro na objekat u gradu koji je pokriven sa 50.000 kamera, i zbog čega su verovatno tako brzo locirani i privedeni - naveo je Spasić za „Alo!”

(Alo)

Komentari / 0

Ostavite komentar