Шта се деси када Волфу стигне пакет из Маранела?!

Шеф Мерцедес АМГ Петронаса признаје да су Италијани јуче спремили бољи технички пакет на кога он није имао одговор.

Остали спортови 27.03.2017 | 17:15
Шта се деси када Волфу стигне пакет из Маранела?!
Тото Волф, директор Мерцедес АМГ Петронаса „обично“ је смирен. Ипак, јуче је његова песница у бесу лупала по столу у боксу, јер ко губи има право и да се љути. Ферари је једноставно био бољи.

„Некада побеђујете, а некада и губите. Ферари је имао бољи болид, па смо били под притиском од самог старта. Разлика није била велика, јер видели сте колико смо били близу Фетелу, али нас је верстапен задржао. Тукао се за ту позицију, али и то је тркање“, изјавио је Тото Волф, да би се окренуо техничким аспектима данашњег Ф1 војевања у Мелбурну.

„Постигли смо циљ да ове гуме трају много дуже. Сада знамо да можемо много дуже остати на стази. Можда нам то није ишло у прилог, али Себастијан је био веома брз и успевао је да остане на Луисовом репу, што значи да и ми можемо дуго да их притискамо“, а онда следи Волфово тумачење ситуације пратиоца, односно онога који напада. Мерцедес је прошлих сезона ретко имао прилику да искуси како изгледа јурење конкуренције. Углавном су њих јурили, а још чешће их нису стизали...

„Изгубите много грипа и даунфорса када пратите други болид. Ферари је имао најбољи пакет и они су успевали да прате друге. Што се нас тиче, знали смо да ћемо изаћи иза Макса и Кимија што се управо и десило. Ферари је то одиграо веома добро“, закључио је велики шеф Луиса Хамилтона и Валтерија Бораса, недодирљиви Тото Волф.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар