Šta se desi kada Volfu stigne paket iz Maranela?!

Šef Mercedes AMG Petronasa priznaje da su Italijani juče spremili bolji tehnički paket na koga on nije imao odgovor.

Ostali sportovi 27.03.2017 | 17:15
Šta se desi kada Volfu stigne paket iz Maranela?!
Toto Volf, direktor Mercedes AMG Petronasa „obično“ je smiren. Ipak, juče je njegova pesnica u besu lupala po stolu u boksu, jer ko gubi ima pravo i da se ljuti. Ferari je jednostavno bio bolji.

„Nekada pobeđujete, a nekada i gubite. Ferari je imao bolji bolid, pa smo bili pod pritiskom od samog starta. Razlika nije bila velika, jer videli ste koliko smo bili blizu Fetelu, ali nas je verstapen zadržao. Tukao se za tu poziciju, ali i to je trkanje“, izjavio je Toto Volf, da bi se okrenuo tehničkim aspektima današnjeg F1 vojevanja u Melburnu.

„Postigli smo cilj da ove gume traju mnogo duže. Sada znamo da možemo mnogo duže ostati na stazi. Možda nam to nije išlo u prilog, ali Sebastijan je bio veoma brz i uspevao je da ostane na Luisovom repu, što znači da i mi možemo dugo da ih pritiskamo“, a onda sledi Volfovo tumačenje situacije pratioca, odnosno onoga koji napada. Mercedes je prošlih sezona retko imao priliku da iskusi kako izgleda jurenje konkurencije. Uglavnom su njih jurili, a još češće ih nisu stizali...

„Izgubite mnogo gripa i daunforsa kada pratite drugi bolid. Ferari je imao najbolji paket i oni su uspevali da prate druge. Što se nas tiče, znali smo da ćemo izaći iza Maksa i Kimija što se upravo i desilo. Ferari je to odigrao veoma dobro“, zaključio je veliki šef Luisa Hamiltona i Valterija Borasa, nedodirljivi Toto Volf.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar