ЕЛ: Како до Топ 8?! Бамберг да ријеши драму или Звезду чека пакао Истанбула!

Две утакмице које ће одлучити све и пре последњег кола Евролиге или међусобни судар кошаркаша Црвене звезде и Дарушафаке у Истанбулу који ће дати последњег путника у Топ 8. То је расплет историјског формата у овој чудесној сезони, још једна карта чека четвртфиналисту, пошто је седам места већ резервисано.

Кошарка 26.03.2017 | 19:15
ЕЛ: Како до Топ 8?! Бамберг да ријеши драму или Звезду чека пакао Истанбула!
Оно што је добро је то што изабраници Дејана Радоњића и даље држе судбину у својим рукама. Оно им није по вољи, поразом у Барселони омогућили су деветопласираној Дарушафаки да им се тријумфом над Галатасарајем примакне на једну победу.

Звезда сада има учинак 15-13, Дарушафака 14-14 и ако се зна да је турски тим славио у Београду у првом колу, јасно је зашто српски првак жели да избегне идентичан учинак и све да реши пре судара у Истанбулу.

То је могуће само у једном случају - ако Бамберг добије на свом терену Дарушафаку у претпоследњем колу 30. марта, а црвено-бели пред својим навијачима сруше Уникс у Комбанк арени. Тако би коло пре краја имали две победе више и тако и математички оверили пласман у Топ 8. Дуел у Немачкој је дан пре Звездиног окршаја са Русима (31. марта, 19.00), па ће унапред знати да ли ће тај сусрет уопште имати резултатски значај и зато ће свим срцем навијати за харизматичног италијанског тренера Андреу Тринкијерија на клупи Бамберга и његове пулене.

Зашто? Ако Дарушафака слави против Бамберга, одлука ће свакако пасти у Истанбулу без обзира да ли ће Звезда добити Уникс или не. Ако изгуби, екипе ће бити изједначене (са по 15-14), па ће победник директног дуела проћи даље, као и у случају црвено-беле победе, јер би разлика остала један тријумф (16-13 и 15-14), али је Дарушафака тријумфовала у Београду и тако има предност у међусобном сусрету дође ли до поравнања.

Оно што је парадоксално и што најбоље осликава тежину сезоне, црвено-бели могу да испадну и са позитивним односом победа и пораза, односно са учинком 16-14 ако добију Уникс, а не и Дарушафаку. Поређења ради, прошле сезоне је Звезда по завршетку Топ 16 фазе имала по 12 тријумфа и пораза, и наредних пет победа би је довело до титуле Евролиге - четвртфинале се игра на три добијене утакмице, и још по једна победа у полуфиналу и финалу фајнал-фора! Сада би са тих 17 победа кроз изглене уши прошла у Топ 8.

Против Барсе је мало тога ваљало у чети Дејана Радоњића. Никако нису успевали да нађу нападачки ритам, најслабија одбрана Евролиге зауставила их је на тек 54 поена, и јасно колико значи изостанак Стефана Јовића, као и да умор узима данак. Репрезентативни плеј највише недостаје Огњену Кузмићу, јер као тандем сјајно функционишу, овако су црвено-бели остали без ударне песнице у офанзиви, иако су остали дали последње атоме снаге да се то не осети.

Оно што је још важније, Звезду наредног уторка пре Уникса и евролигашког расплета чека повратак на регионални колосек. Гостује Будућности у Подгорици, у другом мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге и победом би се пласирала у финале, док пораз значи мајсторицу и повратак серије у Београд.

Тренуци одлуке су пред српским и јадранским шампионом.

ТРИ МОГУЋА РАСПЛЕТА:

ЗВЕЗДА ИДЕ ДАЉЕ: Дарушафака изгуби од Бамберга, Звезда добије Уникс

ЗВЕЗДА ИДЕ ДАЉЕ: Дарушафака добије Бамберг, Звезда победи и Уникс и Дарушафаку

ДАРУШАФАКА ИДЕ ДАЉЕ: Дарушафака добије и Бамберг и Звезду, без обзира на исход меча Звезда - Уникс

РАСПОРЕД ДО КРАЈА ЛИГАШКОГ ДЕЛА

29. коло

30. март Бамберг - Дарушафака 20.45

31. март Црвена звезда - Уникс 19

30. коло

7. април Дарушафака - Црвена звезда 19

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар