Кокеза: Шта су Хрват и Македонац? Исто странци!

Председник ФСС Славиша Кокеза рекао је да су ствари приликом промене правила о броју странаца који могу да наступају у Суперлиги само "назване правим именом".

Фудбал 26.03.2017 | 10:00
Кокеза: Шта су Хрват и Македонац? Исто странци!
Српска кућа фудбала недавно је поново променила правило које се тиче броја страних играча, па смо за мање од годину дошли од правила "четири странца, плус два играча из СФРЈ", преко "шест странаца", до "четири странца" – одакле год они долазили.

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза рекао је да су ствари приликом промене правила да у клубу Супер лиге може да игра шест странаца уместо четири плус два из бивше Југославије само "назване правим именом".

"Када сам постао председник Фудбалског савеза Србије, у домаћем шампионату су могла да играју четири играча из света и два из земаља бивше Југославије. Шта је играч из Хрватске или Македоније у Србији? Исто што смо и ми код њих у земљама – странац", рекао је Кокеза.

Кокеза је казао да су ствари приликом доношења одлуке само назване правим именом.

"Лепше је за некога звучало да то тако представи. Мени је замерено што сам то назвао правим именом. То је шест странаца, ништа нисмо повећали, већ назвали правим именом", казао је први човек ФСС.

Нова правила Фудбалског савеза Србије подразумевају да сваки клуб може да користи највише четири странца.

"Размишљали смо да ли да смањимо на три или четири, али смо се сложили око тога", рекао је Кокеза.

Одлуку је донео Одбор за хитна питања ФСС.

"Одбор за хитна питања има идентичне ингеренције као Извршни одбор. То је оперативно тело које чини седам људи, који могу лакше, брже и ефикасније да се скупе и заврше посао него тело од 25 људи", рекао је Кокеза.

"Увек ће бити замерки, али радимо оно што мислимо да је најбоље за наш фудбал, земљу и репрезентацију", додао је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар