Kokeza: Šta su Hrvat i Makedonac? Isto stranci!

Predsednik FSS Slaviša Kokeza rekao je da su stvari prilikom promene pravila o broju stranaca koji mogu da nastupaju u Superligi samo "nazvane pravim imenom".

Fudbal 26.03.2017 | 10:00
Kokeza: Šta su Hrvat i Makedonac? Isto stranci!
Srpska kuća fudbala nedavno je ponovo promenila pravilo koje se tiče broja stranih igrača, pa smo za manje od godinu došli od pravila "četiri stranca, plus dva igrača iz SFRJ", preko "šest stranaca", do "četiri stranca" – odakle god oni dolazili.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da su stvari prilikom promene pravila da u klubu Super lige može da igra šest stranaca umesto četiri plus dva iz bivše Jugoslavije samo "nazvane pravim imenom".

"Kada sam postao predsednik Fudbalskog saveza Srbije, u domaćem šampionatu su mogla da igraju četiri igrača iz sveta i dva iz zemalja bivše Jugoslavije. Šta je igrač iz Hrvatske ili Makedonije u Srbiji? Isto što smo i mi kod njih u zemljama – stranac", rekao je Kokeza.

Kokeza je kazao da su stvari prilikom donošenja odluke samo nazvane pravim imenom.

"Lepše je za nekoga zvučalo da to tako predstavi. Meni je zamereno što sam to nazvao pravim imenom. To je šest stranaca, ništa nismo povećali, već nazvali pravim imenom", kazao je prvi čovek FSS.

Nova pravila Fudbalskog saveza Srbije podrazumevaju da svaki klub može da koristi najviše četiri stranca.

"Razmišljali smo da li da smanjimo na tri ili četiri, ali smo se složili oko toga", rekao je Kokeza.

Odluku je doneo Odbor za hitna pitanja FSS.

"Odbor za hitna pitanja ima identične ingerencije kao Izvršni odbor. To je operativno telo koje čini sedam ljudi, koji mogu lakše, brže i efikasnije da se skupe i završe posao nego telo od 25 ljudi", rekao je Kokeza.

"Uvek će biti zamerki, ali radimo ono što mislimo da je najbolje za naš fudbal, zemlju i reprezentaciju", dodao je on.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar