Американци ускоро неће моћи без визе у Европу?

Европски парламент донео је резолуцију којом се Европској унији саветује увођење обавезних виза за грађане САД који одлуче да посете њене чланице.

Путовања 21.03.2017 | 06:21
Американци ускоро неће моћи без визе у Европу?
Доношење ове одлуке подстакла је чињеница да пет чланица ЕУ – Бугарска, Хрватска, Кипар, Пољска и Румунија не уживају безвизни режим као остале земље ЕУ.

Резолуција је донета прошле недеље јер САД ни након две године нису успеле да реше овај проблем, пише Лоунли планет.

Уколико се уведу, рестрикције ће важити најмање 12 месеци.

Иако резолуција није обавезујућа, ЕУ на овај начин јасно жели да изврши политички притисак на САД да добро размотре своју позицију и усвоје једнака правила за све земље Европске уније.

Сличне мере предузете су 2014. године против Аустралије, Брунеја и Јапана, који су постигли договор са Европском комисијом, а договор са Канадом требало би да уследи касније ове године.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xx

21.03.2017 11:01

Ништа од овога. Ово само показује да је ЕУ пред расулом. Када би се Француска на ово обавезала? Знате ли колики је туристицки профит Француске од посјете Амера . Зато и стоји да резолуција није обавезујуца. Опасан је Трумп ма како наивно изгледао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЕ

21.03.2017 18:55

,,Милка,,цоколада није истог квалитета у Њемацкој и Словацкој,у Њемацкој је боља,тако и ово.

Name

Игор Јосиповиц

22.03.2017 00:10

Визе це бити електронске, подносит це се на порталу за визе гдје це бити уплодована копија пасоса и испуњени сви детаљи тј низ одговора на питања. Безвизни резим це и даље да вази само це то да коста као кад иде у УСА 50 еура, на 1 годину, те цес на аеродрому морати оставит отиске и усликат це те, све у свему 50 еура и 30 минута посла.