Потписан уговор за нове пасоше

Данас је између Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података Босне и Херцеговине (ИДДЕЕА) и компаније Мüхлбауер д. о. о из Бањалуке потписан уговор о набавци пасошких књижица, саопштено је из ове Агенције.

Босна и Херцеговина 20.03.2017 | 12:18
Потписан уговор за нове пасоше
Како се наводи у саопшењу, тако је дефинитивно окончан поступак набавке и сада је сигурно да ће се континуитет издавања пасоша нормално наставити и након 21. марта, до када је на снази садашњи оквирни споразум.

У преговарачком поступку, који је 20. фебруара почео позивом за достављање захтјева за учешће у набавци пасошких књижица, учествовале су компаније „Гемалто" из Француске, УАБ „Гарсу пасаулис“ из Литваније и „Мüхлбауер д.о.о“ из Бањалуке.

Након што је француска компанија „Гемалто“ одустала од жалбе, коју је првобитно уложила у овом поступку, извршена је оцјена благовремено достављених захтјева за учешће и утврђено да друге двије компаније испуњавају услове за наставак поступка.

Литванска фирма је у даљњем току поступка одустала од учешћа јер није могла да испуни техничко-технолошке услове па су преговори проведени са компанијом „Мüхлбауер д.о.о“ која је и изабрана као најповољнији понуђач.

Предмет уговора који је данас потписан између ИДДЕЕА-е и компаније „Мüхлбауер д.о.о“ из Бањалуке је израда и испорука максимално 550.000 комада пасошких књижица. Трајање уговора је 12 мјесеци, а вриједност за наведену количину пасошких књижица износи 10.997.415,00 КМ с ПДВ-ом, с тим да ће добављачу бити плаћена само количина пасоша која буде израђена, што зависи од бројаподнесених захтјева код надлежних органа.

Окончањем овог поступка набавке ријешена је вишемјесечна неизвјесност око осигуравања пасошких књижица за грађане Босне и Херцеговине и осигуран наставак континуитета издавања пасоша након истека трогодишњег оквирног споразума са садашњим добављачем.

Прекид у издавању пасоша угрозио би основно право грађана на слободу кретања, било би нарушено повјерење у документе Босне и Херцеговине и евентуално у питање доведено одржавање безвизног режима, а материјална штета коју би претрпјели грађани и државни буџет била би огромна, наводи се у саопштењу Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података Босне и Херцеговине.

(Агенције)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Зоол

20.03.2017 11:35

А сада смијенити све оне манипулаторе због којих је дошло до ових шпекулација!За ово није смјело да се чује а не да мјесецима нас замајавају како ћемо остати без издавања пасоша и шта сад,треба да ликујемо сто це их бити!?Као то је успјех неки,нормална ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селман-КРИМИ

20.03.2017 12:42

Не угради се ја... то је Тадманов.....

Name

Гојко

20.03.2017 13:01

А зар нису скупи пасоши код ове фирме!!??? Ја чуо од Мекетића!

Name

АР

20.03.2017 11:43

Добро је да народ мозе да излази И даље.Јер како иде неце нико остати осим политицара а има их Ко керова могу мини дрзаву направити И онда свадјати се на миру измедју себе а ако бог да И да се туку мислим на политицаре.Знаци народе само излазите из ове биједе И оставите лопове нек се кољу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

20.03.2017 12:31

Куме Радмановићу, пуштај аванс за новог аудија, добили смо посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стоја

20.03.2017 12:46

Ко се сад уградио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

20.03.2017 14:01

Само су направили фарсу и бивсег директора Мацан провлацили кроз блато да би именовали неког другог на његово мјесто. Тај цовјек је направио цијели систем јер је прије свега струцњак у свом послу и зна се добро да никада није био цлан ниједне странке. Сад су опет они потписали уговор са Милбауером и ста сад . Сад треба цовјек да тузи дрзаву БиХ и да трази одстету сто су га ољагали а сад опет раде исте поступке које је он радио приликом набавки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купусар

20.03.2017 15:29

Ријесили проплем па наравно да су Пасос је једина ставка која би истјерала ова стада на улице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др.Правник

20.03.2017 17:30

И сад јос да мало пара подијеле народу да мозе да путује и јос брзе напуста ову земљу и насељава насе близе окрузење и остатак свјета. Овако не моземо " Добацит" ни до најблизег родјака......

ОДГОВОРИТЕ