Potpisan ugovor za nove pasoše

Danas je između Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) i kompanije Mühlbauer d. o. o iz Banjaluke potpisan ugovor o nabavci pasoških knjižica, saopšteno je iz ove Agencije.

Bosna i Hercegovina 20.03.2017 | 12:18
Potpisan ugovor za nove pasoše
Kako se navodi u saopšenju, tako je definitivno okončan postupak nabavke i sada je sigurno da će se kontinuitet izdavanja pasoša normalno nastaviti i nakon 21. marta, do kada je na snazi sadašnji okvirni sporazum.

U pregovaračkom postupku, koji je 20. februara počeo pozivom za dostavljanje zahtjeva za učešće u nabavci pasoških knjižica, učestvovale su kompanije „Gemalto" iz Francuske, UAB „Garsu pasaulis“ iz Litvanije i „Mühlbauer d.o.o“ iz Banjaluke.

Nakon što je francuska kompanija „Gemalto“ odustala od žalbe, koju je prvobitno uložila u ovom postupku, izvršena je ocjena blagovremeno dostavljenih zahtjeva za učešće i utvrđeno da druge dvije kompanije ispunjavaju uslove za nastavak postupka.

Litvanska firma je u daljnjem toku postupka odustala od učešća jer nije mogla da ispuni tehničko-tehnološke uslove pa su pregovori provedeni sa kompanijom „Mühlbauer d.o.o“ koja je i izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Predmet ugovora koji je danas potpisan između IDDEEA-e i kompanije „Mühlbauer d.o.o“ iz Banjaluke je izrada i isporuka maksimalno 550.000 komada pasoških knjižica. Trajanje ugovora je 12 mjeseci, a vrijednost za navedenu količinu pasoških knjižica iznosi 10.997.415,00 KM s PDV-om, s tim da će dobavljaču biti plaćena samo količina pasoša koja bude izrađena, što zavisi od brojapodnesenih zahtjeva kod nadležnih organa.

Okončanjem ovog postupka nabavke riješena je višemjesečna neizvjesnost oko osiguravanja pasoških knjižica za građane Bosne i Hercegovine i osiguran nastavak kontinuiteta izdavanja pasoša nakon isteka trogodišnjeg okvirnog sporazuma sa sadašnjim dobavljačem.

Prekid u izdavanju pasoša ugrozio bi osnovno pravo građana na slobodu kretanja, bilo bi narušeno povjerenje u dokumente Bosne i Hercegovine i eventualno u pitanje dovedeno održavanje bezviznog režima, a materijalna šteta koju bi pretrpjeli građani i državni budžet bila bi ogromna, navodi se u saopštenju Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine.

(Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Zool

20.03.2017 11:35

A sada smijeniti sve one manipulatore zbog kojih je došlo do ovih špekulacija!Za ovo nije smjelo da se čuje a ne da mjesecima nas zamajavaju kako ćemo ostati bez izdavanja pasoša i šta sad,treba da likujemo sto ce ih biti!?Kao to je uspjeh neki,normalna stvar.

ODGOVORITE
Name

Selman-KRIMI

20.03.2017 12:42

Ne ugradi se ja... to je Tadmanov.....

Name

Gojko

20.03.2017 13:01

A zar nisu skupi pasoši kod ove firme!!??? Ja čuo od Meketića!

Name

AR

20.03.2017 11:43

Dobro je da narod moze da izlazi I dalje.Jer kako ide nece niko ostati osim politicara a ima ih Ko kerova mogu mini drzavu napraviti I onda svadjati se na miru izmedju sebe a ako bog da I da se tuku mislim na politicare.Znaci narode samo izlazite iz ove bijede I ostavite lopove nek se kolju

ODGOVORITE
Name

Kum

20.03.2017 12:31

Kume Radmanoviću, puštaj avans za novog audija, dobili smo posao!

ODGOVORITE
Name

Stoja

20.03.2017 12:46

Ko se sad ugradio

ODGOVORITE
Name

Sale

20.03.2017 14:01

Samo su napravili farsu i bivseg direktora Macan provlacili kroz blato da bi imenovali nekog drugog na njegovo mjesto. Taj covjek je napravio cijeli sistem jer je prije svega strucnjak u svom poslu i zna se dobro da nikada nije bio clan nijedne stranke. Sad su opet oni potpisali ugovor sa Milbauerom i sta sad . Sad treba covjek da tuzi drzavu BiH i da trazi odstetu sto su ga oljagali a sad opet rade iste postupke koje je on radio prilikom nabavki.

ODGOVORITE
Name

Kupusar

20.03.2017 15:29

Rijesili proplem pa naravno da su Pasos je jedina stavka koja bi istjerala ova stada na ulice.

ODGOVORITE
Name

Dr.Pravnik

20.03.2017 17:30

I sad jos da malo para podijele narodu da moze da putuje i jos brze napusta ovu zemlju i naseljava nase blize okruzenje i ostatak svjeta. Ovako ne mozemo " Dobacit" ni do najblizeg rodjaka......

ODGOVORITE