Дачић: Меркел мисли да ће Вучић побједити

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да састанак српског премијера Александра Вучића са њемачком канцеларком Ангелом Меркел и посјета Сарајеву представљају континуитет онога што Србија ради, те да се Меркелова никада не би срела са неким за кога мисли да неће побиједити на изборима.

Србија 19.03.2017 | 11:24
Дачић: Меркел мисли да ће Вучић побједити
"Меркел сигурно зна да су у Србији избори и сигурно се никада не би срела са неким за кога мисли да неће победити на изборима'",, рекао је Дачић.

Како је навео, састанак Вучића и Меркелове је континуитет добрих односа који се са њом његује дужи низ година.

"Ти лични односи много значе и приликом доношења важних државних одлука и зато је за нас од битног значаја да је њемачка промијенила мишљење о Србији", рекао је Дачић.

Додао је да је био свједок немилих састанака са Ангелом Меркел за вријеме власти Бориса Тадића.

Како је навео, састанак Меркелове са Тадићем и владом Мирка Цветковић био је један од најнепријатнихјих у његовом животу зато што је Меркел била веома непријатна, јер се Србија понашала потпуно другачије од онога што је договорено.

Договорено је било, на примјер, да се поштује одлука Међународног суда правде у Хагу, од којег је затражено савјетодавно мишљење о самопроглашеној незавиности Косова, а затим је, каже, мимо тога да ли је Србија уопште добро формулисала то питање, Вук Јеремић као тадашњи шеф дипломатије поднио резолуцију која је била на сасвим другој линији.

То је Меркеловој, према његовом објашњењу, био знак да има посла са људима који не стоје иза онога што су договорили.

Дачић, који је и лидер СПС, рекао је да Србија не смије да дозволи да се на изборима деси грешка, јер представљање државе мора да буде у сигурним рукама.

Указао је да се програми других кандидата углавном своде на причу о Вучићу, те да њима заправо смета што је кандидат Вучић, а не Томислав Николић.

Наступ Саше Јанковића у Савамали био је сав у знаку Вучића, примјетио је Дачић и подсјетио да је Јанковић окривио Вучића за све жртве елементарних непогода, жртве у бомбардовању РТС-а и слично.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

родјо

19.03.2017 10:42

Постоји ли прави Срби и патријота у земли Србији да се кандидује??? Ово возикање 30.000 градјана са 600Аутобуса, мозе само предлозити,савјетник на 15 минута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.03.2017 10:58

У СРБИЈИ ИМА ВИШЕ ДОДИКОВИХ КОИ СУ ПРОШЛИ КРОЗ РЕП. СРПСКУ НЕГО БЕОГРАЂАНА СВИ СЕ УВЕЗАЛИ ДАЈ БОЖЕ ДА ДОЂУ НА СЦЕНУ НОВИ ЉУДИ НЕ ОГРИЗЕНИ РАТОМ И МЕШЕТАРЕЊЕМ ЧВОР ЈЕ ТЕШКО РАЗВЕЗАТИ АКО ЈЕ ВУЧИЋ ДОБАР ПОД НАВОДНИКЕ ОКО СЕБЕ ИМА ШЉАМ МЕШЕТАРЕ КОИ НЕ ЗНАЈУ ЈЕСУ ЛИ ПОШЛИ ИЛИ СУ ДОШЛИ СРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјетник

19.03.2017 11:24

Вуцицу,немозес довјека бити мали вук,постани Вуцина и растјерај од себе ове Царапице сто знају ста неко мисли.Овај д... лизало ти није никаква реклама.Бољи од њега је цак и Додик који зна барем слагати да не ради против тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паметњаковици

19.03.2017 11:27

Вас два брата који сте дали прва два коментара изгледа да нисте заврсили осбовну сколу, инаце би правилно писали. Срамота велика да незнате писати срБски језик, правопис насег Вука Карадзица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

19.03.2017 11:55

Зна ли она ко це побиједити у Њемацкој....

ОДГОВОРИТЕ
Name

већ виђено

19.03.2017 13:17

Дачићева љигава посла... За српског премијера је сусрет са Меркеловом, велики плус у председничкој кампањи, а то је по свему судећи и био један од циљева сусрета. Меркелова је изразила жељу да Србија активније уђе у реализацију пројекта аутопута Ниш - Приштина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Двери

19.03.2017 17:57

Вуциц мора пасти.

ОДГОВОРИТЕ