Dačić: Merkel misli da će Vučić pobjediti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da sastanak srpskog premijera Aleksandra Vučića sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i posjeta Sarajevu predstavljaju kontinuitet onoga što Srbija radi, te da se Merkelova nikada ne bi srela sa nekim za koga misli da neće pobijediti na izborima.

Srbija 19.03.2017 | 11:24
Dačić: Merkel misli da će Vučić pobjediti
"Merkel sigurno zna da su u Srbiji izbori i sigurno se nikada ne bi srela sa nekim za koga misli da neće pobediti na izborima'",, rekao je Dačić.

Kako je naveo, sastanak Vučića i Merkelove je kontinuitet dobrih odnosa koji se sa njom njeguje duži niz godina.

"Ti lični odnosi mnogo znače i prilikom donošenja važnih državnih odluka i zato je za nas od bitnog značaja da je njemačka promijenila mišljenje o Srbiji", rekao je Dačić.

Dodao je da je bio svjedok nemilih sastanaka sa Angelom Merkel za vrijeme vlasti Borisa Tadića.

Kako je naveo, sastanak Merkelove sa Tadićem i vladom Mirka Cvetković bio je jedan od najneprijatnihjih u njegovom životu zato što je Merkel bila veoma neprijatna, jer se Srbija ponašala potpuno drugačije od onoga što je dogovoreno.

Dogovoreno je bilo, na primjer, da se poštuje odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu, od kojeg je zatraženo savjetodavno mišljenje o samoproglašenoj nezavinosti Kosova, a zatim je, kaže, mimo toga da li je Srbija uopšte dobro formulisala to pitanje, Vuk Jeremić kao tadašnji šef diplomatije podnio rezoluciju koja je bila na sasvim drugoj liniji.

To je Merkelovoj, prema njegovom objašnjenju, bio znak da ima posla sa ljudima koji ne stoje iza onoga što su dogovorili.

Dačić, koji je i lider SPS, rekao je da Srbija ne smije da dozvoli da se na izborima desi greška, jer predstavljanje države mora da bude u sigurnim rukama.

Ukazao je da se programi drugih kandidata uglavnom svode na priču o Vučiću, te da njima zapravo smeta što je kandidat Vučić, a ne Tomislav Nikolić.

Nastup Saše Jankovića u Savamali bio je sav u znaku Vučića, primjetio je Dačić i podsjetio da je Janković okrivio Vučića za sve žrtve elementarnih nepogoda, žrtve u bombardovanju RTS-a i slično.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

rodjo

19.03.2017 10:42

Postoji li pravi Srbi i patrijota u zemli Srbiji da se kandiduje??? Ovo vozikanje 30.000 gradjana sa 600Autobusa, moze samo predloziti,savjetnik na 15 minuta.

ODGOVORITE
Name

BOBA

19.03.2017 10:58

U SRBIJI IMA VIŠE DODIKOVIH KOI SU PROŠLI KROZ REP. SRPSKU NEGO BEOGRAĐANA SVI SE UVEZALI DAJ BOŽE DA DOĐU NA SCENU NOVI LJUDI NE OGRIZENI RATOM I MEŠETARENJEM ČVOR JE TEŠKO RAZVEZATI AKO JE VUČIĆ DOBAR POD NAVODNIKE OKO SEBE IMA ŠLJAM MEŠETARE KOI NE ZNAJU JESU LI POŠLI ILI SU DOŠLI SRETNO

ODGOVORITE
Name

Savjetnik

19.03.2017 11:24

Vucicu,nemozes dovjeka biti mali vuk,postani Vucina i rastjeraj od sebe ove Carapice sto znaju sta neko misli.Ovaj d... lizalo ti nije nikakva reklama.Bolji od njega je cak i Dodik koji zna barem slagati da ne radi protiv tebe.

ODGOVORITE
Name

Pametnjakovici

19.03.2017 11:27

Vas dva brata koji ste dali prva dva komentara izgleda da niste zavrsili osbovnu skolu, inace bi pravilno pisali. Sramota velika da neznate pisati srBski jezik, pravopis naseg Vuka Karadzica.

ODGOVORITE
Name

popara

19.03.2017 11:55

Zna li ona ko ce pobijediti u Njemackoj....

ODGOVORITE
Name

već viđeno

19.03.2017 13:17

Дачићева љигава посла... За српског премијера је сусрет са Меркеловом, велики плус у председничкој кампањи, а то је по свему судећи и био један од циљева сусрета. Меркелова је изразила жељу да Србија активније уђе у реализацију пројекта аутопута Ниш - Приштина...

ODGOVORITE
Name

Dveri

19.03.2017 17:57

Vucic mora pasti.

ODGOVORITE