Вјеронаука у школе на радост свих

Епископ шабачки Лаврентије упутио је, јуче ,"најдубљу захвалност свим досадашњим трудбеницима Канцеларије за вјеронауку у Лозници, од њеног оснивања до данас, који су у најтежим временима уложили велике напоре и жртве у пионирском подухвату организовања вјерске наставе и њеног враћања у школе".

Србија 17.03.2017 | 14:35
Вјеронаука у школе на радост свих
Позивајући се на сопствене и информације Одбора за вјеронауку епархије шабачке, владика Лаврентије је посебно нагласио "значајну, одговорну и часну улогу у том послу свештеника Зорана Пурића, Милана Алексића, Неше Миловановића, Милоша Петровића и трагично настрадалог њиховог колеге Рада Марковић, првог шефа Канцеларије за вјеронауку, који је у том послу сагорео".

Шабачки епископ указао је на неопходност даљег и сталног унапређења наставе вјеронауке, "на радост свих нас,а посебно дјеце која је похађају".

-Циљ нам је да се вјеронаука повјери вјероучитељима, младим и образованим људима, и да им се пружи шанса, да они који имају највише искуства, својим креативним радом и модернијом организацијом, што више унаприједе функционисање вјерске наставе, у чему, већ биљежимо, значајне резултате - каже владика Лаврентије.

Епархија шабачка је у врху по броју ученика који похађају вјеронауку у СПЦ, а Јадар. Вуков крај, је у "врху" епархије.

Поред вриједног рада у настави, вјероучитељи из овог дела Србије су, у великој већини, и донори органа.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

судија

17.03.2017 15:32

Хече ли бити вјеронаука заступљена и у осталим религијама осим православним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнежево

17.03.2017 19:21

Остале тако зване "религије које само изврћу истину и Христову свету истину зар још требају да шире своје погубно тумачење?