Vjeronauka u škole na radost svih

Episkop šabački Lavrentije uputio je, juče ,"najdublju zahvalnost svim dosadašnjim trudbenicima Kancelarije za vjeronauku u Loznici, od njenog osnivanja do danas, koji su u najtežim vremenima uložili velike napore i žrtve u pionirskom poduhvatu organizovanja vjerske nastave i njenog vraćanja u škole".

Srbija 17.03.2017 | 14:35
Vjeronauka u škole na radost svih
Pozivajući se na sopstvene i informacije Odbora za vjeronauku eparhije šabačke, vladika Lavrentije je posebno naglasio "značajnu, odgovornu i časnu ulogu u tom poslu sveštenika Zorana Purića, Milana Aleksića, Neše Milovanovića, Miloša Petrovića i tragično nastradalog njihovog kolege Rada Marković, prvog šefa Kancelarije za vjeronauku, koji je u tom poslu sagoreo".

Šabački episkop ukazao je na neophodnost daljeg i stalnog unapređenja nastave vjeronauke, "na radost svih nas,a posebno djece koja je pohađaju".

-Cilj nam je da se vjeronauka povjeri vjeroučiteljima, mladim i obrazovanim ljudima, i da im se pruži šansa, da oni koji imaju najviše iskustva, svojim kreativnim radom i modernijom organizacijom, što više unaprijede funkcionisanje vjerske nastave, u čemu, već bilježimo, značajne rezultate - kaže vladika Lavrentije.

Eparhija šabačka je u vrhu po broju učenika koji pohađaju vjeronauku u SPC, a Jadar. Vukov kraj, je u "vrhu" eparhije.

Pored vrijednog rada u nastavi, vjeroučitelji iz ovog dela Srbije su, u velikoj većini, i donori organa.

(BN/V.Mitrić)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sudija

17.03.2017 15:32

Heče li biti vjeronauka zastupljena i u ostalim religijama osim pravoslavnim.

ODGOVORITE
Name

Kneževo

17.03.2017 19:21

Ostale tako zvane "religije koje samo izvrću istinu i Hristovu svetu istinu zar još trebaju da šire svoje pogubno tumačenje?