Сајам вјенчања поново у Бијељини

Регионални сајам вјенчања "Wеддинг Wеекенд Бијељина 2017" биће одржан 8. и 9. априла у Етно-селу “Станишићи” у свечаном салону “Москва”.

Република Српска 16.03.2017 | 20:50
Сајам вјенчања поново у Бијељини
“Wеддинг wеекенд Бијељина 2017" ексклузивни је изложбени сајам, настао из жеље да будућим младенцима омогући најбољу припрему за предстојећу сезону вјенчања, као и да на једном мјесту понуди богат садржај аутентичних и квалитетних излагача који ће пружити праве савјете, представити своје производе и све услуге неопходне за организацију савршеног вјенчања”, рекла је на данашњој конференцији за новинаре ПР Сања Трифковић.



“Један од проблема са којим се сусрећу све локалне заједнице и комплетна Република Српска јесте проблем заснивања и одржавања породице. Као последица тога је, свакако и огроман пад наталитета и тенденција све мањег броја становништва Републике Српске. Ми смо ријешили да на свој начин допринесемо маркирању овог проблема и подстакнемо младе да заснују породицу, да се вјенчају".

У оквиру активности на овом сајму, планирамо и организовање округлог стола о теми "Значај и улога породице у савременом друштву" о којој ће разговарати еминентни стручњаци из области науке, образовања, православне цркве и невладиног сектора.

Неки од учесника су протојереј Драгомир Сандо, професор на Факултету богословије у Београду, проф. др Драго Вуковић, професор на Факултету у Источном Сарајеву, представници општина, покровитељи и остали”, додаје Трифковићева.

Покровитељи овог догађаја су Град Бијељина, општина Угљевик и општина Лопаре.

“Општина Лопаре подржава организовање овог сајма. Циљ нашег учешћа је подстицај младих да склопе брак и да заједно идемо у ново вријеме, јер сваки брачни пар је битан за сваку локалну заједницу, што доприноси и повећању наталитета, и зато на сваки начин треба да допринесемо њиховом заједничком животу”, рекао је Миленко Ристић, предсједник СО Лопаре.

“Општина Угљевик је увијек спремна да подржи младе. Имамо низ пројеката, а један од главних је - општина Угљевик за своју младост. С обзиром на то да смо орјентисани да што више младих сачувамо у Угљевику, да опстану ту и да раде, одлучили смо да подржимо ову манифестацију и мислимо да је то један од најљепших тренутака у животу сваког младог човјека, а и нама нешто старијима да се присјетимо како је то некада било, а како изгледа сада”, рекла је Цвјетана Драгоњић, замјеник начелника општине Угљевик.

Пријатељи без чије подршке не би могао да буде организован догађај је компанија М:тел, као друштвено-одговорна компанија која учествује у великом броју друштвено-корисних активности или акција.

“Овај сајам вјенчања осим тога што промовише све што је потребно за вјенчања, има и другу компоненту, а то је промоција правих вриједности, оснивање породице, те смо наравно одлучили да будемо уз овај сајам. Осим што смо пријатељи овог сајма, ми ћемо представити и наше производе који су намијењени за цијелу породицу, а то је наш Опен пакет”, рекла је Милица Стојаковић, ПР компаније М:тел.

Организацију су подржали и Регионална привредна комора Бијељина и Здравствена установа “Кућа здравља” из Бијељине.

Генерални медијски покровитељ је РТВ БН.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Теско мени јадној, у Сарајево самој

17.03.2017 18:39

Слусам Силвану и цитам вас цланак. Фино је да се људи зене и удају, да се сацува стари адети и породица као основна целија друства. Не треба се фокусирати на сацување српства. Ви сад се борите да сацувате од нестанка Бијелог Европљанина. На крају, ми смо једни другима близи него сто це икад бити неки Рус, Грк, Арапин, Иранац, Сомалијац. Ја јесам расиста и ту си не могу помоци.

ОДГОВОРИТЕ