Sajam vjenčanja ponovo u Bijeljini

Regionalni sajam vjenčanja "Wedding Weekend Bijeljina 2017" biće održan 8. i 9. aprila u Etno-selu “Stanišići” u svečanom salonu “Moskva”.

Republika Srpska 16.03.2017 | 20:50
Sajam vjenčanja ponovo u Bijeljini
“Wedding weekend Bijeljina 2017" ekskluzivni je izložbeni sajam, nastao iz želje da budućim mladencima omogući najbolju pripremu za predstojeću sezonu vjenčanja, kao i da na jednom mjestu ponudi bogat sadržaj autentičnih i kvalitetnih izlagača koji će pružiti prave savjete, predstaviti svoje proizvode i sve usluge neophodne za organizaciju savršenog vjenčanja”, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare PR Sanja Trifković.



“Jedan od problema sa kojim se susreću sve lokalne zajednice i kompletna Republika Srpska jeste problem zasnivanja i održavanja porodice. Kao posledica toga je, svakako i ogroman pad nataliteta i tendencija sve manjeg broja stanovništva Republike Srpske. Mi smo riješili da na svoj način doprinesemo markiranju ovog problema i podstaknemo mlade da zasnuju porodicu, da se vjenčaju".

U okviru aktivnosti na ovom sajmu, planiramo i organizovanje okruglog stola o temi "Značaj i uloga porodice u savremenom društvu" o kojoj će razgovarati eminentni stručnjaci iz oblasti nauke, obrazovanja, pravoslavne crkve i nevladinog sektora.

Neki od učesnika su protojerej Dragomir Sando, profesor na Fakultetu bogoslovije u Beogradu, prof. dr Drago Vuković, profesor na Fakultetu u Istočnom Sarajevu, predstavnici opština, pokrovitelji i ostali”, dodaje Trifkovićeva.

Pokrovitelji ovog događaja su Grad Bijeljina, opština Ugljevik i opština Lopare.

“Opština Lopare podržava organizovanje ovog sajma. Cilj našeg učešća je podsticaj mladih da sklope brak i da zajedno idemo u novo vrijeme, jer svaki bračni par je bitan za svaku lokalnu zajednicu, što doprinosi i povećanju nataliteta, i zato na svaki način treba da doprinesemo njihovom zajedničkom životu”, rekao je Milenko Ristić, predsjednik SO Lopare.

“Opština Ugljevik je uvijek spremna da podrži mlade. Imamo niz projekata, a jedan od glavnih je - opština Ugljevik za svoju mladost. S obzirom na to da smo orjentisani da što više mladih sačuvamo u Ugljeviku, da opstanu tu i da rade, odlučili smo da podržimo ovu manifestaciju i mislimo da je to jedan od najljepših trenutaka u životu svakog mladog čovjeka, a i nama nešto starijima da se prisjetimo kako je to nekada bilo, a kako izgleda sada”, rekla je Cvjetana Dragonjić, zamjenik načelnika opštine Ugljevik.

Prijatelji bez čije podrške ne bi mogao da bude organizovan događaj je kompanija M:tel, kao društveno-odgovorna kompanija koja učestvuje u velikom broju društveno-korisnih aktivnosti ili akcija.

“Ovaj sajam vjenčanja osim toga što promoviše sve što je potrebno za vjenčanja, ima i drugu komponentu, a to je promocija pravih vrijednosti, osnivanje porodice, te smo naravno odlučili da budemo uz ovaj sajam. Osim što smo prijatelji ovog sajma, mi ćemo predstaviti i naše proizvode koji su namijenjeni za cijelu porodicu, a to je naš Open paket”, rekla je Milica Stojaković, PR kompanije M:tel.

Organizaciju su podržali i Regionalna privredna komora Bijeljina i Zdravstvena ustanova “Kuća zdravlja” iz Bijeljine.

Generalni medijski pokrovitelj je RTV BN.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tesko meni jadnoj, u Sarajevo samoj

17.03.2017 18:39

Slusam Silvanu i citam vas clanak. Fino je da se ljudi zene i udaju, da se sacuva stari adeti i porodica kao osnovna celija drustva. Ne treba se fokusirati na sacuvanje srpstva. Vi sad se borite da sacuvate od nestanka Bijelog Evropljanina. Na kraju, mi smo jedni drugima blizi nego sto ce ikad biti neki Rus, Grk, Arapin, Iranac, Somalijac. Ja jesam rasista i tu si ne mogu pomoci.

ODGOVORITE