У најтежем часу за Мекларену враћа се Хакинен!

„Долазим поново у лични Ф1 дом да одиграм своју улогу“, рекао је Мика Хакинен.

Остали спортови 18.03.2017 | 08:45
У најтежем часу за Мекларену враћа се Хакинен!
Легенда некадашњег Мекларен Мерцедеса, Мика Хакинен враћа се старом јату. Двоструки шампион света из 1998. и 1999. године потписао је дугорочни уговор као амбасадор тима из Вокинга. Он ће по свему судећи бити и кључна карика која би требала да помогне у превазилажењу тензија на релацији Мекларен - Хонда због ужасно лоших резултата не тестовима због болешљивог мотора из Јапана.

„Увек сам сматрао Мекларен за свој дом у Формули 1. Он још увек има посебно место у мом срцу. Наравно свестан сам да мој тим последњих година нема позиције које заслужује, да није било лако, али шта је ту је. Верујем да је само питање часа када ће се то променити, па баш због тога долазим да одиграм своју улогу“, рекао је Мика Хакинен који је у табору легендарне екипе по првим вестима дочекан с еуфоријом као спасилац у последњи час.

„Радујем се и сарадњи с Брауном за кога сам још из тркачких дана. Видим да он уме и жели да гради тим циглу по циглу, па ћу радо помоћи у томе. Исто тако мишљења сам да је моје место и у програму Меклареновог друмског програма возила којим такође намеравам да се бавим“, закључио је Хакинен причу о свом повратку у Мекларен који тренутно покушава да обебеди конкурентан болид пошто Хондине чини се бројне грешке у конструкционом делу везаном за агрегат превазилазе моћи саме екипе. Ипак, тражи се решење, чак се спомиње и одлазак Фернанда Алонса који би могао да напусти седиште тима из Вокинга уколико по убрзаном поступку не проради „МЦЛ 32“ машина.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар