U najtežem času za Meklarenu vraća se Hakinen!

„Dolazim ponovo u lični F1 dom da odigram svoju ulogu“, rekao je Mika Hakinen.

Ostali sportovi 18.03.2017 | 08:45
U najtežem času za Meklarenu vraća se Hakinen!
Legenda nekadašnjeg Meklaren Mercedesa, Mika Hakinen vraća se starom jatu. Dvostruki šampion sveta iz 1998. i 1999. godine potpisao je dugoročni ugovor kao ambasador tima iz Vokinga. On će po svemu sudeći biti i ključna karika koja bi trebala da pomogne u prevazilaženju tenzija na relaciji Meklaren - Honda zbog užasno loših rezultata ne testovima zbog bolešljivog motora iz Japana.

„Uvek sam smatrao Meklaren za svoj dom u Formuli 1. On još uvek ima posebno mesto u mom srcu. Naravno svestan sam da moj tim poslednjih godina nema pozicije koje zaslužuje, da nije bilo lako, ali šta je tu je. Verujem da je samo pitanje časa kada će se to promeniti, pa baš zbog toga dolazim da odigram svoju ulogu“, rekao je Mika Hakinen koji je u taboru legendarne ekipe po prvim vestima dočekan s euforijom kao spasilac u poslednji čas.

„Radujem se i saradnji s Braunom za koga sam još iz trkačkih dana. Vidim da on ume i želi da gradi tim ciglu po ciglu, pa ću rado pomoći u tome. Isto tako mišljenja sam da je moje mesto i u programu Meklarenovog drumskog programa vozila kojim takođe nameravam da se bavim“, zaključio je Hakinen priču o svom povratku u Meklaren koji trenutno pokušava da obebedi konkurentan bolid pošto Hondine čini se brojne greške u konstrukcionom delu vezanom za agregat prevazilaze moći same ekipe. Ipak, traži se rešenje, čak se spominje i odlazak Fernanda Alonsa koji bi mogao da napusti sedište tima iz Vokinga ukoliko po ubrzanom postupku ne proradi „MCL 32“ mašina.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar