Упоредио прогон руских спортиста са холокаустом, а онда се извинио Јеврејима!

Бизарна догађања у Међународном олимпијском комитету!

Остали спортови 18.03.2017 | 08:15
Упоредио прогон руских спортиста са холокаустом, а онда се извинио Јеврејима!
Ко каже да се чудне ствари, попут промене статута не би ли се прогурао "свој" човек, дешавају само у нашем Олимпијском комитету.

Да пословица "риба смрди од главе" важи и за Међународни олимпијски комитет, јасан доказ су догађања око допинга руских спортиста. Иако и даље практично нико није пао на тестовима, прогон се наставља и чак се повела јавна расправа о томе да се такмичарима из највеће земље на свету забрани учешће на Зимским играма у корејском Пјонгчангу идуће године. А све то на основу сведочења одбеглог чиновника и спортисткиње.

Овај "лов на вештице" засметао је једном од сениор чланова комитета, Ђан Франку Касперу, упоредивши прогон руских спортиста са холокаустом у Другом светском рату:

"Ја сам против забране или санкционисања недужних! Као што је Хитлер радио - сви Јевреји морају бити убијени, независно да ли су нешто урадили или не. Зашто не бисмо поредили ове две ситуације! Можда је мало екстремно, али сам факат да те чини кривим то што припадаш неком народу или држави, ја на прихватам! Потпуно сам против забране само на основу пасоша. Следећи пут када неки Смит буде ухваћен у допингу, хајде да забранимо свим Смитовима на свету да се такмиче!"

Наравно, многи су се одмах нашли увређеним због овог (истина мало претераног) поређења, па је кренуо притисак на Каспера који је уједно и председник Међународне скијашке федерације. Само дан након претходне, швајцарски спортски званичник је сада имао нову изјаву:

"Заиста ми је жао... То је био неприкладан и безосећајан коментар. Извињавам се дубоко због увреда које сам узроковао."

Како ће Каспер проћи, с обзиром да је дирнуо тамо где се не сме, велико је питање, али свакако охрабрује да је неко коначно нешто рекао против суманутог прогона спортиста који нису ухваћени у допингу, само зато што су из Русије. Истина, можда му "одлети глава", али разум, а не политички притисци, полако избија на видело.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар