Италијански Ф1 аналитичар мути воду – Мерцедесу је пролупала радилица!

Лео Турини, близак Скудерија Ферарију на сав глас у хору са италијанским колегама труби о наводном технички камуфлираном плоблему са радилицом болида Дајмлера.

Остали спортови 18.03.2017 | 20:45
Италијански Ф1 аналитичар мути воду – Мерцедесу је пролупала радилица!
Можда је све део медијске кампање, а можда и није тако… Једноставно, аналитичарима на Апенинском полуострву ситуација у Мерцедес АМГ Петронасу мирише на почетак агоније која обећава несигуран старт сезоне. Ипак, од ових тврдњи ми се свакако морамо оградиоти будући да вести о наводној непоузданости “W08” болида долазе директно из кухиње аналитичког бироа, Леа Туринија, човека који је иначе веома близак Скудерија Ферарију. Ипак, његове речи нећемо ни аутоматски одбацити будући да се његови коментари и тврдње у високом проценту обистињују, али и цене у Ф1 круговима.

“Чини ми се, уствари знам да је Мерцедес у Шпанији имао стални технички проблем. Њихова радилица мотора није оправдала пројектована очекивања. То уствари није ништа претерано озбиљно.  Ипак, због тога Хамилтон, па ни Ботас нису могли да притисну папучицу гаса до крајњих граница. Сигурно је да ће Мерцедес тај проблем решити пре Мелбурна, али Феррари ипак познаје материју… Зато Скудерија тврди како је Мерцедесов тим још увек у предности”, тврди Турини, па се поставља питање које намеће идеју да он има неку кртицу у Дајмлеровим погонима, или да просто нагађа?

Како било, сигурна је чињеница да Ники Лауда није више самоуверен, али и да то што зна још не излази у јавност. Једноставно, Тото Волф ћути, возачи такође прате наређење, па о проблему са радилицом још увек немамо никакве званичне информације.

На крају, добро је рећи да Туринијева тврднаја како проблем са коленастим вратилом, односно радилицом погонске јединице Мерцедеса није озбиљна ствар једноставно не стоји. Конструкциона грешка може имати различите могуће исходе. Наравно, поставлаја се питање летећих и лежећих лежајева радилице, али и квалтета одливка, односно легуре која свакако да би требала да буде издржљивија од онога што Италијан говори. Једноставно, не стоји ни његова опаска да ће се такав проблем уколико постоји решити преко ноћи, односно до треке у Мелбурну. Процес решавања проблема на овако виталном склопу мотора захтева детаљну техничку експертизу, али и модификације за које је потребно пре свега време…

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар