Нова топлана (ни)је безбједна?

Град Бањалука расписује конкурс за стратешко партнерство за изградњу и финансирање новог постројења топлане.

Република Српска 15.03.2017 | 20:12
Нова топлана (ни)је безбједна?
То је један од закључака градске скупштине, који је остао у сјенци тврдње градоначелника да одређеним лобијима у Бањалуци не одговара такав исход и да су због тога спремни да угрозе и безбједност појединаца, не прецизирајући о коме се ради.

Рокови и ограничења - то је оно што највише брине градску власт, која улази у пројекат стратешког партнерства за изградњу потпуно нове топлане на дрва. Ако успију до наредне сезоне гријања да заврше посао, биће то пројекат раван, ни мање ни више, него приватизацији ЈАТ-а од „Етихада", наведено је у Одлуци о расписивању јавног позива за изградњу и финансирање нове топлане.

Независни одборник Зоран Талић није сигуран да ће посао, ма ко га добије, бити окончан до наредне сезоне гријања.

Радојичић одлази и корак даље, па каже да одлука не одговара неким моћним структурама, који су спремни да угрозе и нечију безбједност, али не прецизира чију.

Директор топлане Мићо Миловановић наставио је праксу да бјежи од камера, а наставио је и праксу да не одговара на питања опозиције о пословању предузећа.

Према сазнањима БН телевизије, иако јавни позив тек треба да буде расписан, а неко од извођача изабран, као највјероватнији избор се спомињу фирме „ИЕЕ Бањалука" и „Елнос Бањалука", које су по истом моделу координисале изградњу топлане у Градишци. О томе свједочи и фотографија начињена 10. децембра прошле године, када је Радојичић са сарадницима посјетио постројења у Градишци.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дипл инг

15.03.2017 19:46

Ти си дрвена сјецка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

15.03.2017 22:03

Какав бленто, враћа нас 50 година уназад. Болан да је то могло бити функционално урадио би то пре 50 година, не би дочекало да ти сиђеш из ЦГ. Кад је зазимило ну јануару, тона "сјечке" појефтинила са 240 на 430 КМ. ПАМЕТНОМ ДОСТА.

Name

Трге

16.03.2017 06:31

Ваљда цете направити топлану на угаљ, који цете довлацити зељезницом из Станара. Топлану треба направити на локацији сјеверно од Целинца.

ОДГОВОРИТЕ