Nova toplana (ni)je bezbjedna?

Grad Banjaluka raspisuje konkurs za strateško partnerstvo za izgradnju i finansiranje novog postrojenja toplane.

Republika Srpska 15.03.2017 | 20:12
Nova toplana (ni)je bezbjedna?
To je jedan od zaključaka gradske skupštine, koji je ostao u sjenci tvrdnje gradonačelnika da određenim lobijima u Banjaluci ne odgovara takav ishod i da su zbog toga spremni da ugroze i bezbjednost pojedinaca, ne precizirajući o kome se radi.

Rokovi i ograničenja - to je ono što najviše brine gradsku vlast, koja ulazi u projekat strateškog partnerstva za izgradnju potpuno nove toplane na drva. Ako uspiju do naredne sezone grijanja da završe posao, biće to projekat ravan, ni manje ni više, nego privatizaciji JAT-a od „Etihada", navedeno je u Odluci o raspisivanju javnog poziva za izgradnju i finansiranje nove toplane.

Nezavisni odbornik Zoran Talić nije siguran da će posao, ma ko ga dobije, biti okončan do naredne sezone grijanja.

Radojičić odlazi i korak dalje, pa kaže da odluka ne odgovara nekim moćnim strukturama, koji su spremni da ugroze i nečiju bezbjednost, ali ne precizira čiju.

Direktor toplane Mićo Milovanović nastavio je praksu da bježi od kamera, a nastavio je i praksu da ne odgovara na pitanja opozicije o poslovanju preduzeća.

Prema saznanjima BN televizije, iako javni poziv tek treba da bude raspisan, a neko od izvođača izabran, kao najvjerovatniji izbor se spominju firme „IEE Banjaluka" i „Elnos Banjaluka", koje su po istom modelu koordinisale izgradnju toplane u Gradišci. O tome svjedoči i fotografija načinjena 10. decembra prošle godine, kada je Radojičić sa saradnicima posjetio postrojenja u Gradišci.



BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dipl ing

15.03.2017 19:46

Ti si drvena sjecka

ODGOVORITE
Name

Radnik

15.03.2017 22:03

Какав бленто, враћа нас 50 година уназад. Болан да је то могло бити функционално урадио би то пре 50 година, не би дочекало да ти сиђеш из ЦГ. Кад је зазимило ну јануару, тона "сјечке" појефтинила са 240 на 430 КМ. ПАМЕТНОМ ДОСТА.

Name

Trge

16.03.2017 06:31

Valjda cete napraviti toplanu na ugalj, koji cete dovlaciti zeljeznicom iz Stanara. Toplanu treba napraviti na lokaciji sjeverno od Celinca.

ODGOVORITE