Пет тврдих разлога због којих је Формули 1 потребан Хамилтон!

Статистика каже да је само Шумахер успешнији од Британца који се не стиди својих кућних љубимаца, као ни оштрих речи и маневара на стази.

Остали спортови 18.03.2017 | 13:15
Пет тврдих разлога због којих је Формули 1 потребан Хамилтон!
Статистика каже и не лаже да је Луис Хамилтон од свог фантастичног дебија 2007. године у најбржем циркусу сваке сезоне освајао макар по једну трку. У његов скор уз три одличја светског првака улазе 53 победе. Дакле, Луисовој слави тренутно не можемо наћи конкурентног такмаца уколико се не осврнемо и не сетимо да је боље од тога могао легендарни Михаел Шумахер... Зато не треба да чуди чињеница да његов спортски стаж многи Ф1 аналитичари сврставају у плејаду великана у којој своје позиције већ имају Ален Прост, Хуан Мануел Фанђо.... Наравно, ту је и Ајртон Сена, иначе идол Луиса Хамилтона због кога се на његовим кацигама увек може видети и застава Бразила. То је први разлог због кога је личност британског возача Сребрне стреле неопходна најбржем циркусу.

Други разлог је чисто практичне природе. Троструки првак света, нема длаке на језику и увек казује све што мисли. Прича гласи и да су Тото Волф и Дитер Жече у жестоком клинчу сЛуисовом љуткастом природом. Изјаве су му увек директне, дуели јасно дефинисани, па би то свакако могао бити други разлог његове неопходности у најбржем светском такмичењу.

Трећа тачка Хамилтонове тркачке звезде своди се на његов изузетно близак, често и непосредан однос са навијачима. британац заиста има обичај да ушета у масу својих навијача, чак и да им повери и неки задатак. Последњи се односи на дизајн његове кациге. На конкурсу који је возач расписао нашло се безброј идеја, али је само једна била права. У том светлу не може се ни говорити о Хамилтону, а да се не спомене да је он у Британији увек у врху конкуренције када је реч о избору спортисте године. ББЦ га просто обожава, па ћемо ову особеност возача Мерцедес АМГ Петронаса ставити на четврто место у нашој причи. Хамилтон једноставно у Енглеској просто сабија у мишју рупу популарност звезда Премијер лиге! Да ли се то свиђа фудбалским заљубљеницима? Свакако не, али је то сува и сирово ископана чињеница о Луису од Британије.

Пета тачка у Хамилтоновој причи могла би бити његова љубав према животињама. За заљубљенике у кинологију нема сумње да је Луис њихов човек. Роско и Коко су његови псећи Ф1 пратиоци, па не треба да чуди ни када угледамо аутомобилисту како их шета по падоку свог тима. Зашто то не би чинио када је некада и са Никол Шерзингер изашао на романтичну вечеру с кућним љубимцем под мишком...

Ето, тако би изгледало пет тачака које Хамилтона чине неопходним ликом у Формули 1! Да ли неко можда мисли да постоји још нека?

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар