Филиповић: Играм за Србију, зато сам најбољи на свијету!

Филип Филиповић, капитен ватерполо тима Србије, званично најбољи играч Европе, истакао је да је награда ЛЕН-а потврда одличних резултата "делфина".

Остали спортови 17.03.2017 | 19:15
Филиповић: Играм за Србију, зато сам најбољи на свијету!
Филиповић је, после 2009. и 2014. године, трећи пут у каријери изабран за најбољег ватерполисту на Старом континенту у години у којој је дао велики допринос у освајању златних медаља на Олимпијским играма, Европском првенсву и Светској лиги.

"Ово признање је још једна потврда квалитета целе ове генерације. Пресрећан сам што сам део ње", рекао је Филиповић.

Леворуки шутер италијанског Про Река истакао је да се до награде за најбољег ватерполисту стиже напорним радом, али и јаким менталним склопом.

"До таквог успеха стиже се великим радом, трудом, залагањем и челичним живцима, јер некад није довољно бити само најквалитетнији. Треба имати стрпљења, сачекати прави тренутак и бити у врху када је то најпотребније. Пут је дугачак и веома тежак".

Како је нагласио, упркос томе што је освојио све што се може и чак 28 медаља од чега 21 златну, има велики мотив да настави да игра за репрезентацију.

"Код мене заиста постоји огромна жеља да и даље играм за своју нацију и да браним боје своје земље. Где ћете пронаћи већи мотив од тога? Мислим да у томе има бескрајно много мотива за сваког спортисту, а уз све то желим и да уживам у ватерполу и да поновљам успехе докле год то буде било могуће", закључио је Филиповић.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Петар

17.03.2017 18:30

Браво Фићони

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип Велемајстор

17.03.2017 18:56

Филипе свака ти част ти си прави Узор за ову Омладину и врхунски Спортиста.

ОДГОВОРИТЕ