Плеј-оф: Одбојкаши "Радника" спремни

Одбојкашка Премијер лига БиХ улази у завршницу. Остало је да се одиграју мечеви који ће донијети одговор на питање да ли ико може угрозити екипу Младости из Брчког, неприкосновене шампионе БиХ три посљедње године.

Република Српска 15.03.2017 | 16:47
Плеј-оф: Одбојкаши "Радника" спремни
Познаваоци прилика кажу да ће титула тешко отићи из Брчког, али да једини који имају реалне шансе да преотму пехар, јесу Какањ и Радник из Бијељине. Семберци вриједно тренирају и спремају се за изазов звани плеј оф.

"Баш добро тренирамо посљедњих седмица. Претходни викенд нисмо имали утакмицу јер се играла завршница Купа БиХ, а паузу смо искористили да одиграмо припремни меч против Спратака у Љигу. Иако је резултат био у другом плану, савладали смо наше спортске пријатеље и чланове Суперлиге Србије са 3:1, што показује да смо на добром путу", каже Миодраг Маринковић коректор Бијељинаца.

"То је добар увод у оно што нас очекује већ у суботу, а то је почетак плеј офа и прва утакмица четвртине финала против Јединства у Брчком. С обзиром да смо у лиги оба пута савладали надам се да ћемо и овога пута изаћи као побједници, јер сматрам да смо квалитетнија екипа", додаје Маринковић.

Радник је лигашки дио такмичења Премијер лиге БиХ завршио на трећем мјесту, одмах иза Младости из Брчког и Какња. То им је, истичу из Клуба, и био циљ.

"Можемо бити задовољни како смо одиграли претходних 18 утакмица. Оно чиме нисам задовољан јесу 'киксеви' против екипа које објективно нису боље од нас, а ту мислим на поразе од Градине и Домаљевца код куће, као и изгубљене бодове у Фочи од Маглића, и у Домаљевцу. Укупно смо забиљежили 13 побједа и 5 пораза", сматра капитен Радника Владимир Милићевић.

"Треба истаћи да смо у току сезоне имали доста проблема са саставом екипе због повреда, али надам се да је то сада иза нас. Посљедњих неколико дана максимално смо фокусирани на тренинге и почетак плеј офа, гдје се у четвртини финала састајемо са Јединством из Брчког. Ми имамо свој циљ, а прва препрека на том путу је екипа Јединства из Брчког. Респектујемо их, али ми смо у овој сезони показали да смо тренутно квалитетнија екипа од њих, и све осим пролаза наше екипа у полуфинале било би изненађење" истиче Милићевић.

Тренер Дарко Манојловић додаје да се одбојкаши интензивно спремају на почетак преј офа, у којем, како каже, нема пуно простора за грешке.

"Прву утакмицу играмо у Брчком против Јединства. Момци су максимално озбиљно схватили обавезе и тако се и понашају на тренингу. Радимо у доста доброј атмосфери, и што је најбитније залијечене су све повреде које су мучиле неколико играча. Очекујемо добар резултат у Брчком и у реваншу у Бијељини", каже Данојловић.

Одбојкаши Радника у плеј оф крећу незнатно ослабљени, јер их је на крају лигашког дијела напустио Ненад Делић који је отишао у Шведску. У овој полусезони јачи су за Анту Оршолића, који је дошао из Домаљевца, и који се сјајно уклопио у екипу за веома кратко вријеме.

У раду са сениорском екипом, тренеру Дарку Манојловићу асистира помоћни тренер Миодраг Милићевић, а стручне савјете даје Милан Ђуричић, који повремено долази у Бијељину и присуствује тренинзима.  

(ИнфоБН)
(Фото: ИнфоБН)

Коментари / 0

Оставите коментар