Plej-of: Odbojkaši "Radnika" spremni

Odbojkaška Premijer liga BiH ulazi u završnicu. Ostalo je da se odigraju mečevi koji će donijeti odgovor na pitanje da li iko može ugroziti ekipu Mladosti iz Brčkog, neprikosnovene šampione BiH tri posljednje godine.

Republika Srpska 15.03.2017 | 16:47
Plej-of: Odbojkaši "Radnika" spremni
Poznavaoci prilika kažu da će titula teško otići iz Brčkog, ali da jedini koji imaju realne šanse da preotmu pehar, jesu Kakanj i Radnik iz Bijeljine. Semberci vrijedno treniraju i spremaju se za izazov zvani plej of.

"Baš dobro treniramo posljednjih sedmica. Prethodni vikend nismo imali utakmicu jer se igrala završnica Kupa BiH, a pauzu smo iskoristili da odigramo pripremni meč protiv Sprataka u Ljigu. Iako je rezultat bio u drugom planu, savladali smo naše sportske prijatelje i članove Superlige Srbije sa 3:1, što pokazuje da smo na dobrom putu", kaže Miodrag Marinković korektor Bijeljinaca.

"To je dobar uvod u ono što nas očekuje već u subotu, a to je početak plej ofa i prva utakmica četvrtine finala protiv Jedinstva u Brčkom. S obzirom da smo u ligi oba puta savladali nadam se da ćemo i ovoga puta izaći kao pobjednici, jer smatram da smo kvalitetnija ekipa", dodaje Marinković.

Radnik je ligaški dio takmičenja Premijer lige BiH završio na trećem mjestu, odmah iza Mladosti iz Brčkog i Kaknja. To im je, ističu iz Kluba, i bio cilj.

"Možemo biti zadovoljni kako smo odigrali prethodnih 18 utakmica. Ono čime nisam zadovoljan jesu 'kiksevi' protiv ekipa koje objektivno nisu bolje od nas, a tu mislim na poraze od Gradine i Domaljevca kod kuće, kao i izgubljene bodove u Foči od Maglića, i u Domaljevcu. Ukupno smo zabilježili 13 pobjeda i 5 poraza", smatra kapiten Radnika Vladimir Milićević.

"Treba istaći da smo u toku sezone imali dosta problema sa sastavom ekipe zbog povreda, ali nadam se da je to sada iza nas. Posljednjih nekoliko dana maksimalno smo fokusirani na treninge i početak plej ofa, gdje se u četvrtini finala sastajemo sa Jedinstvom iz Brčkog. Mi imamo svoj cilj, a prva prepreka na tom putu je ekipa Jedinstva iz Brčkog. Respektujemo ih, ali mi smo u ovoj sezoni pokazali da smo trenutno kvalitetnija ekipa od njih, i sve osim prolaza naše ekipa u polufinale bilo bi iznenađenje" ističe Milićević.

Trener Darko Manojlović dodaje da se odbojkaši intenzivno spremaju na početak prej ofa, u kojem, kako kaže, nema puno prostora za greške.

"Prvu utakmicu igramo u Brčkom protiv Jedinstva. Momci su maksimalno ozbiljno shvatili obaveze i tako se i ponašaju na treningu. Radimo u dosta dobroj atmosferi, i što je najbitnije zaliječene su sve povrede koje su mučile nekoliko igrača. Očekujemo dobar rezultat u Brčkom i u revanšu u Bijeljini", kaže Danojlović.

Odbojkaši Radnika u plej of kreću neznatno oslabljeni, jer ih je na kraju ligaškog dijela napustio Nenad Delić koji je otišao u Švedsku. U ovoj polusezoni jači su za Antu Oršolića, koji je došao iz Domaljevca, i koji se sjajno uklopio u ekipu za veoma kratko vrijeme.

U radu sa seniorskom ekipom, treneru Darku Manojloviću asistira pomoćni trener Miodrag Milićević, a stručne savjete daje Milan Đuričić, koji povremeno dolazi u Bijeljinu i prisustvuje treninzima.  

(InfoBN)
(Foto: InfoBN)

Komentari / 0

Ostavite komentar