СЛ: "Делфини" без милости против Њемачке у Зрењанину - 20:3!

Ватерполисти Србије савладали су Немачку 20:3 у Зрењанину у петом колу Светске лиге.  ОДВАЉИВАЊЕ! Србија декласирала Немачку у Зрењанину, у мечу 5. кола европских квалификација Светске лиге. "Делфини" на завршном турниру.

Остали спортови 14.03.2017 | 20:10
СЛ: "Делфини" без милости против Њемачке у Зрењанину - 20:3!
Изабраници Дејана Савића су одиграли одличан меч пред пуним трибинама, славили више него убедљиво и пласирали се на Завршни турнир.

Без Филипа Филиповића (повреда руке) и Стефана Митровића ("отпао" пред почетак утакмице), ватерполисти Србије су Зрењанинцима приредили праву ревију голова и лепих потеза.

Србија - Немачка20:3 (5:1, 5:0, 7:1, 3:1) у 5. колу групне фазе Светске лиге.

Од почетка меча, српски ватерполисти су максимално схватили све задатке, а кад је тако онда ни много, много јаче репрезентације немају шта да траже против "делфина".

Тешко је набројати све стрелце, а камоли како су постизани голови, јер је готово сваки напад Србије био гол. Ипак, да издвојимо спектакуларан погодак Немање Убовића шраубом, у првом полувремену.

А одбрана као сат - уосталом, довољно је рећи да су Немци за 20 минута игре (прва, друга и више од половине треће четвртине) дали само два гола!

Српским ватерполистима остао је још дуел са Словачком 11. априла, а онда напад на пети узастопни трофеј у Светској лиги, на завршном турниру у Русији од 20. до 25. јуна.

После пет кола, Србија је водећи тим групе А са максималним учинком (једини који су то урадили у овом циклусу Светске лиге), док су Немци последњи са скором од две победе после продужетка и три пораза.

Србија, која је наступила у измењеном саставу, од самог старта утакмице наметнула је јак ритам и после почетних 1:1 почела је да гради предност.

После првих осам минута игре, Србија је водила са 5:1, а Немачка с друге стране никако није успевала да пробије одбрану Србије. До краја сусрета Србија је још више увећала предност и рутински меч привела крају.

Немачка сада има скор од две победе и три пораза. У другом мечу групе од 19 часова играју Словачка и Румунија.

Ватерполисти Србије ће у последњем колу Групе А дочекати Словачку, док Немачка гостује Румунији.

Наша репрезнтација ће титулу бранити у Москви од 20. до 25. јуна. Србија је у сусрет ушла без двојице стандарних играча. Поред Филипа Филиповића за којег се знало да неће играти, у саставу због лакше повреде није било ни Стефана Митровића, па је селектор Савић у тим уврстио и трећег центра Ђорђа Лазића.

У првој четвртини Немци су се држали неколико минута. До три минута пре краја Србија је водила 2:1 головима Пијетловића и у овом сусрету капитена Прлаиновића. Финиш је био међутим сјајан. Прлаиновић, Виктор Рашовић и Алексић су погадјали мреже. Отпор Немаца после тога је био симболичан.

Србија с је наставила са добром и ефикасном игром и у другој четвртини. Погађали су редом Мандић, Убовић, Јакшић ,Прлаиновић и Пијетловић. Немци су остали само на голу из петерца са четири неискоришчена играча више.

После великог одмора Митровића је на голу заменио Пијетловић. Ништа се у односу снага није променило. Србија је изборила и три петерца, која су успешно реализована преко Мандића, Алексића и Лазица док су Немци коначно са играчем више стигли до другог поготка преко Кеслера. За последњи напад у четвртини Савић је тражио тајм аут. Играч више и гол Виктора Рашовића. Последних осам минута су одрађени на исти начин и Србија уписује убедљиву победу.

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 2, В. Рашовић 2, Ранђеловић, Ћук 2, Д. Пијетловић 3, Убовић 2, Алексић 2, Јакшић 1, С. Рашовић 2, Прлаиновић 3, Лазић 1, Б. Митровић. Селектор: Савић.

НЕМАЧКА: Д. Шимански, Стерлецки, Ван дер Бош, Кеслер 1, Прус 1, Јунглинг, Калберг, Г. Шимански, Штам 1, Цук, Рестовић, Ејднер, Том. Селектор: Штам.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар