SL: "Delfini" bez milosti protiv Njemačke u Zrenjaninu - 20:3!

Vaterpolisti Srbije savladali su Nemačku 20:3 u Zrenjaninu u petom kolu Svetske lige.  ODVALJIVANJE! Srbija deklasirala Nemačku u Zrenjaninu, u meču 5. kola evropskih kvalifikacija Svetske lige. "Delfini" na završnom turniru.

Ostali sportovi 14.03.2017 | 20:10
SL: "Delfini" bez milosti protiv Njemačke u Zrenjaninu - 20:3!
Izabranici Dejana Savića su odigrali odličan meč pred punim tribinama, slavili više nego ubedljivo i plasirali se na Završni turnir.

Bez Filipa Filipovića (povreda ruke) i Stefana Mitrovića ("otpao" pred početak utakmice), vaterpolisti Srbije su Zrenjanincima priredili pravu reviju golova i lepih poteza.

Srbija - Nemačka20:3 (5:1, 5:0, 7:1, 3:1) u 5. kolu grupne faze Svetske lige.

Od početka meča, srpski vaterpolisti su maksimalno shvatili sve zadatke, a kad je tako onda ni mnogo, mnogo jače reprezentacije nemaju šta da traže protiv "delfina".

Teško je nabrojati sve strelce, a kamoli kako su postizani golovi, jer je gotovo svaki napad Srbije bio gol. Ipak, da izdvojimo spektakularan pogodak Nemanje Ubovića šraubom, u prvom poluvremenu.

A odbrana kao sat - uostalom, dovoljno je reći da su Nemci za 20 minuta igre (prva, druga i više od polovine treće četvrtine) dali samo dva gola!

Srpskim vaterpolistima ostao je još duel sa Slovačkom 11. aprila, a onda napad na peti uzastopni trofej u Svetskoj ligi, na završnom turniru u Rusiji od 20. do 25. juna.

Posle pet kola, Srbija je vodeći tim grupe A sa maksimalnim učinkom (jedini koji su to uradili u ovom ciklusu Svetske lige), dok su Nemci poslednji sa skorom od dve pobede posle produžetka i tri poraza.

Srbija, koja je nastupila u izmenjenom sastavu, od samog starta utakmice nametnula je jak ritam i posle početnih 1:1 počela je da gradi prednost.

Posle prvih osam minuta igre, Srbija je vodila sa 5:1, a Nemačka s druge strane nikako nije uspevala da probije odbranu Srbije. Do kraja susreta Srbija je još više uvećala prednost i rutinski meč privela kraju.

Nemačka sada ima skor od dve pobede i tri poraza. U drugom meču grupe od 19 časova igraju Slovačka i Rumunija.

Vaterpolisti Srbije će u poslednjem kolu Grupe A dočekati Slovačku, dok Nemačka gostuje Rumuniji.

Naša reprezntacija će titulu braniti u Moskvi od 20. do 25. juna. Srbija je u susret ušla bez dvojice standarnih igrača. Pored Filipa Filipovića za kojeg se znalo da neće igrati, u sastavu zbog lakše povrede nije bilo ni Stefana Mitrovića, pa je selektor Savić u tim uvrstio i trećeg centra Đorđa Lazića.

U prvoj četvrtini Nemci su se držali nekoliko minuta. Do tri minuta pre kraja Srbija je vodila 2:1 golovima Pijetlovića i u ovom susretu kapitena Prlainovića. Finiš je bio međutim sjajan. Prlainović, Viktor Rašović i Aleksić su pogadjali mreže. Otpor Nemaca posle toga je bio simboličan.

Srbija s je nastavila sa dobrom i efikasnom igrom i u drugoj četvrtini. Pogađali su redom Mandić, Ubović, Jakšić ,Prlainović i Pijetlović. Nemci su ostali samo na golu iz peterca sa četiri neiskoriščena igrača više.

Posle velikog odmora Mitrovića je na golu zamenio Pijetlović. Ništa se u odnosu snaga nije promenilo. Srbija je izborila i tri peterca, koja su uspešno realizovana preko Mandića, Aleksića i Lazica dok su Nemci konačno sa igračem više stigli do drugog pogotka preko Keslera. Za poslednji napad u četvrtini Savić je tražio tajm aut. Igrač više i gol Viktora Rašovića. Poslednih osam minuta su odrađeni na isti način i Srbija upisuje ubedljivu pobedu.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 3, Ubović 2, Aleksić 2, Jakšić 1, S. Rašović 2, Prlainović 3, Lazić 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.

NEMAČKA: D. Šimanski, Sterlecki, Van der Boš, Kesler 1, Prus 1, Jungling, Kalberg, G. Šimanski, Štam 1, Cuk, Restović, Ejdner, Tom. Selektor: Štam.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar