Вучић се састао са Ангелом Меркел

Премијер Србије Александар Вучић састао се са немачком канцеларком Ангелом Меркел у Берлину.

Србија 14.03.2017 | 17:51
Вучић се састао са Ангелом Меркел
Немачка канцеларка Ангела Меркел поручила је вечерас да је Србија на правом путу.

Она је након разговора са премијером Србије Александром Вучићем истакла да је он спровео велике реформе за инвестиције и испунио је све услове за преговоре са ЕУ, што потврђује и отврања два поглавља у фебруару.
 
- Желим да му кажем да настави те реформе по питању правне државе и то је била једна од тема наших разговора. Такође, НВО морају да буду важни партнери влади, мора постојати слобода медија, што је јако важно. Када говоримо о реформама, нико не присиљава Србију на то, већ је то у њеном интересу. Државна предузећа су такође напредовала и Србија је на правом путу. Морамо да се боримо за стабилност и Вучић је увек био за то да развој у региону мора да буде миран развој, што није једноставно. Ове реформе су јако битне и храбре, и односи са Косовом су бољи - рекла је Меркелова.

Премијер Вучић истакао је да је Србија много уложила у очување стабилности у региону, истичући да сутра иде у Сарајево.

- Ситуација јесте турбулента, али се мир може очувати. Ми Западни Балкан видимо као место будућег економског раста за цео регион. На добром смо путу што се тиче економије. Имамо још много тога да урадимо у Србији, посебно око владавине праве и ефикасности правосудног система - рекао је Вучић. Он је истакао да су вођени преговори са БиХ и Приштином.

- Често смо тешке ствари спроводили у дело и мислим да смо заслужили поштовање и најјаче земље у ЕУ. Задовољни смо како Немачка третира Србе који овде раде, желимо да покажемо какав је наш однос према оним Немцима који су живели овде и који сада живе - рекао је Вучић и навео да му је драго што Меркелова препознаје труд Србије када је реч о мигрантима.

-Захвалан сам Меркеловој на помоћи око тог проблема. Желимо да покажемо хумано лице када је реч о мигрантској кризи - рекао је премијер.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фикр

17.03.2017 17:36

Њих двоје су спас за регион.

ОДГОВОРИТЕ