Vučić se sastao sa Angelom Merkel

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu.

Srbija 14.03.2017 | 17:51
Vučić se sastao sa Angelom Merkel
Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je večeras da je Srbija na pravom putu.

Ona je nakon razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem istakla da je on sproveo velike reforme za investicije i ispunio je sve uslove za pregovore sa EU, što potvrđuje i otvranja dva poglavlja u februaru.
 
- Želim da mu kažem da nastavi te reforme po pitanju pravne države i to je bila jedna od tema naših razgovora. Takođe, NVO moraju da budu važni partneri vladi, mora postojati sloboda medija, što je jako važno. Kada govorimo o reformama, niko ne prisiljava Srbiju na to, već je to u njenom interesu. Državna preduzeća su takođe napredovala i Srbija je na pravom putu. Moramo da se borimo za stabilnost i Vučić je uvek bio za to da razvoj u regionu mora da bude miran razvoj, što nije jednostavno. Ove reforme su jako bitne i hrabre, i odnosi sa Kosovom su bolji - rekla je Merkelova.

Premijer Vučić istakao je da je Srbija mnogo uložila u očuvanje stabilnosti u regionu, ističući da sutra ide u Sarajevo.

- Situacija jeste turbulenta, ali se mir može očuvati. Mi Zapadni Balkan vidimo kao mesto budućeg ekonomskog rasta za ceo region. Na dobrom smo putu što se tiče ekonomije. Imamo još mnogo toga da uradimo u Srbiji, posebno oko vladavine prave i efikasnosti pravosudnog sistema - rekao je Vučić. On je istakao da su vođeni pregovori sa BiH i Prištinom.

- Često smo teške stvari sprovodili u delo i mislim da smo zaslužili poštovanje i najjače zemlje u EU. Zadovoljni smo kako Nemačka tretira Srbe koji ovde rade, želimo da pokažemo kakav je naš odnos prema onim Nemcima koji su živeli ovde i koji sada žive - rekao je Vučić i naveo da mu je drago što Merkelova prepoznaje trud Srbije kada je reč o migrantima.

-Zahvalan sam Merkelovoj na pomoći oko tog problema. Želimo da pokažemo humano lice kada je reč o migrantskoj krizi - rekao je premijer.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Fikr

17.03.2017 18:36

Njih dvoje su spas za region.

ODGOVORITE