''Сви Србију виде као сљедећу чланицу ЕУ''

Није тајна да сви виде Србију као следећу земљу која ће ући у Европску унију, али није поента да ми нешто очекујемо преко реда, рекао је премијер Александар Вучић поводом идеје словачког премијера Роберта Фица да би једну земљу Западног Балкана требало убрзано увести у Унију као позитиван сигнал осталима.

Србија 13.03.2017 | 22:01
''Сви Србију виде као сљедећу чланицу ЕУ''
"Ми треба да видимо шта можемо сами да урадимо, да наставимо да радимо, да наставимо реформе", рекао је Вучић за Хепи тв на питање како види Фицову иницијативу.

"Мој приступ је да не треба да очекујемо нешто преко реда, не треба то да нам буде опсесија", рекао је Вучић и истакао да је Фицо човјек од интегритета и да је увјерен да је то његова идеја, а не да му је неко наметнуо, а он изашао с тим у јавност.

Вучић је рекао да није тајна да сви виде Србију, или Србију и Црну Гору, као сљедеће земље које ће ући у ЕУ, а да су "остале земље кандидати значајно иза нас".

"На нама је да наставимо да радимо и развијамо се, да наставимо економски развој, као што већ имамо са Хрватском трговински суфицит, да улажемо у тржиште Албаније, још више у БиХ, црногорско и македонско тржиште, такође и Приштину", рекао је Вучић и наставио:

"Да видимо шта можемо сами да урадимо, и када све то и саме себе уредимо бићемо ближе и том циљу", чланству у ЕУ, закључио је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

13.03.2017 22:31

Зашто не обиљежаваш крунисање Стефана Првовјенчаног, зашто од гроба Цара Душана не направиш свето српско мјесто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

14.03.2017 04:44

АЦО БРЕ , ЛУПАШ К'О ГОЛА МАРА ПО САМАРУ... КАКВА ЕВРОПА КАКВИ БАКРАЧИ. НЕМА ЕУ (ЕВРОПСКИХ УСТАША) К'О НИ БОСНЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

14.03.2017 05:55

Волио бих да видим да ли је могуце да Србија прије ЦГ уде у ЕУ.Претпостављам да када су М.Дукановица обрадивали(Западњаци) да се одвоји од Србије,главни аргумент је био да Србија никада неце уци у ЕУ због Косова.И да би ЦГ као самостална дрзава много прије могла да уде у ЕУ и вјероватно су им обецали гледање кроз прсте у многим питањима.Па да видимо.Знам,из његових неких ранији реакција,да је ова могуцност(да Србија уде прије)ноцна мора за Мила Дукановица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвијетин

15.03.2017 05:19

Нити једна нити друга неце уци ни за 20 године :а до тога времена неце ни постојати ЕУ.