''Svi Srbiju vide kao sljedeću članicu EU''

Nije tajna da svi vide Srbiju kao sledeću zemlju koja će ući u Evropsku uniju, ali nije poenta da mi nešto očekujemo preko reda, rekao je premijer Aleksandar Vučić povodom ideje slovačkog premijera Roberta Fica da bi jednu zemlju Zapadnog Balkana trebalo ubrzano uvesti u Uniju kao pozitivan signal ostalima.

Srbija 13.03.2017 | 22:01
''Svi Srbiju vide kao sljedeću članicu EU''
"Mi treba da vidimo šta možemo sami da uradimo, da nastavimo da radimo, da nastavimo reforme", rekao je Vučić za Hepi tv na pitanje kako vidi Ficovu inicijativu.

"Moj pristup je da ne treba da očekujemo nešto preko reda, ne treba to da nam bude opsesija", rekao je Vučić i istakao da je Fico čovjek od integriteta i da je uvjeren da je to njegova ideja, a ne da mu je neko nametnuo, a on izašao s tim u javnost.

Vučić je rekao da nije tajna da svi vide Srbiju, ili Srbiju i Crnu Goru, kao sljedeće zemlje koje će ući u EU, a da su "ostale zemlje kandidati značajno iza nas".

"Na nama je da nastavimo da radimo i razvijamo se, da nastavimo ekonomski razvoj, kao što već imamo sa Hrvatskom trgovinski suficit, da ulažemo u tržište Albanije, još više u BiH, crnogorsko i makedonsko tržište, takođe i Prištinu", rekao je Vučić i nastavio:

"Da vidimo šta možemo sami da uradimo, i kada sve to i same sebe uredimo bićemo bliže i tom cilju", članstvu u EU, zaključio je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

13.03.2017 22:31

Zašto ne obilježavaš krunisanje Stefana Prvovjenčanog, zašto od groba Cara Dušana ne napraviš sveto srpsko mjesto?

ODGOVORITE
Name

MUNGOS

14.03.2017 04:44

ACO BRE , LUPAŠ K'O GOLA MARA PO SAMARU... KAKVA EVROPA KAKVI BAKRAČI. NEMA EU (EVROPSKIH USTAŠA) K'O NI BOSNE...

ODGOVORITE
Name

Kosta

14.03.2017 05:55

Volio bih da vidim da li je moguce da Srbija prije CG ude u EU.Pretpostavljam da kada su M.Dukanovica obradivali(Zapadnjaci) da se odvoji od Srbije,glavni argument je bio da Srbija nikada nece uci u EU zbog Kosova.I da bi CG kao samostalna drzava mnogo prije mogla da ude u EU i vjerovatno su im obecali gledanje kroz prste u mnogim pitanjima.Pa da vidimo.Znam,iz njegovih nekih raniji reakcija,da je ova mogucnost(da Srbija ude prije)nocna mora za Mila Dukanovica.

ODGOVORITE
Name

Cvijetin

15.03.2017 05:19

Niti jedna niti druga nece uci ni za 20 godine :a do toga vremena nece ni postojati EU.