Контејнери на мети вандала

Јавно предузеће „Комунално Брчко“ је на више локација у граду у контејнерима за одјећу и обућу од краја 2014. г, када је почела акција, до сада прикупило више од 15 тона робе намијењене социјално угроженим суграђанима.

Босна и Херцеговина 13.03.2017 | 14:59
Контејнери на мети вандала
Уз чињеницу да су у овој хуманој мисији остали углавном усамљени,иако су на бројне адресу НВО и владиних институција упутили позив за сарадњу, и контејнери су у посљедње вријеме на мети вандала.

"Контејнере празнимо три пута седмично, а суграђани су прихватили позив да одлажу неизношену, чисту и уредно спаковану робу. Подијелили смо близу 600 пакета тако што заинтересовани у готов образац унесу оно што им је најпотребније, а на залихама имамо још пуно одјеће, обуће, играчака. Нажалост, изостала је координација с невладиним организацијама које се управо баве и бригом за социјално угрожене, али нисмо обесхрабрени и наставићемо даље“, каже асистент директора у ЈП „Комунално Брчко“ Јелена Кисић.

Она истиче да су у посљедње вријеме контејнери све чешће на удару вандала.

„Разваљују браве и односе све што затекну. Грађани у правилу дојаве када уоче отворена врата па наши мајстори интервенишу и врше поправке, али очекујемо да ће лопови ипак бити откривени и спријечени у свом нечасном послу“, каже Јелена Кисић.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар