Kontejneri na meti vandala

Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ je na više lokacija u gradu u kontejnerima za odjeću i obuću od kraja 2014. g, kada je počela akcija, do sada prikupilo više od 15 tona robe namijenjene socijalno ugroženim sugrađanima.

Bosna i Hercegovina 13.03.2017 | 14:59
Kontejneri na meti vandala
Uz činjenicu da su u ovoj humanoj misiji ostali uglavnom usamljeni,iako su na brojne adresu NVO i vladinih institucija uputili poziv za saradnju, i kontejneri su u posljednje vrijeme na meti vandala.

"Kontejnere praznimo tri puta sedmično, a sugrađani su prihvatili poziv da odlažu neiznošenu, čistu i uredno spakovanu robu. Podijelili smo blizu 600 paketa tako što zainteresovani u gotov obrazac unesu ono što im je najpotrebnije, a na zalihama imamo još puno odjeće, obuće, igračaka. Nažalost, izostala je koordinacija s nevladinim organizacijama koje se upravo bave i brigom za socijalno ugrožene, ali nismo obeshrabreni i nastavićemo dalje“, kaže asistent direktora u JP „Komunalno Brčko“ Jelena Kisić.

Ona ističe da su u posljednje vrijeme kontejneri sve češće na udaru vandala.

„Razvaljuju brave i odnose sve što zateknu. Građani u pravilu dojave kada uoče otvorena vrata pa naši majstori intervenišu i vrše popravke, ali očekujemo da će lopovi ipak biti otkriveni i spriječeni u svom nečasnom poslu“, kaže Jelena Kisić.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar