Србија хоће миран и стабилан регион

Српски премијер Александар Вучић је рекао да је за Србију свака врста нестабилности погубна, јер, ми треба да "се хвалимо новим фабрикама и успесима, а не да размишљамо о било каквим конфликтима"

Србија 13.03.2017 | 13:30
Србија хоће миран и стабилан регион
Вучић је оценио данас да неки међународни фактори потцењују решеност Приштине да изађе из бриселског дијалога. "Ми смо спремни за дијалог сваки дан, али ми се чини да неки у свету недовољно озбиљно схватају посвећеност Приштине томе да одбијају дијалог. Чини ми се да их потцењују у тој намери", приметио је Вучић.

Додаје да је за Србију свака врста нестабилности погубна, јер, ми треба да “се хвалимо новим фабрикама и успесима, а не да размишљамо о било каквим конфликтима”.

На данашњој седници Савета за националну безбедност, најавио је, биће речи о бременитости проблемима у региону, о томе која су решења која ми можемо да понудимо и како да све у свету упознамо с тим шта ми чинимо да регион буде миран и стабилан, рекао је Вучић.

Биће то, приметио је, добра прилика за разговор о важним темама и то на највишем нивоу у земљи, али и о томе како да координишемо наше акције на плану безбедности.

Идем у Сарајево да разговарам о будућности Западног Балкана

Премијер Србије Александар Вучић најавио је данас да за састанак премијера Западног Балкана, који се одржава ове седмице у Сарајеву, квалификује читав низ тема, попут путне инфраструктуре, комуникација и царинске уније, које се тичу будућности у којој не би “смело више да буде изненађења и непријатних ствари”.

- Уместо тога, треба да видимо како да будемо покретачка машина и снага читаве Европе, а не проблематична тачка – рекао је премијер.

Он је додао да је спреман и радо ће разговарати и са албанским и косовским премијером, Едијем Рамом и Исом Мустафом, мада није сигуран колико Мустафа има снаге и овлашћења да води разговоре.

– Ко год да се појави, ја ћу разговарати и те формалности ко је из које земље мене не занимају. Са свима треба да се разговара – рекао је Вучић.

На питање хоће ли у Сарајеву бити речи о царинској унији, Вучић је рекао да ће и о томе говорити, тим пре што је то идеја која не може да се заврши за три месеца, већ која ће трајати више година.

Свакако, каже, не иде у Сарајево да би јео ћевапе, већ да би разговарао са свима о будућности региона и како да будемо покретачка снага читаве Европе.

Државни послови пречи од кампање

Вучић рекао је да ће ове седмице његова предизборна кампања бити на “стенд бај-у” због државних послова.

– Водим рачуна о државним пословима, о чему говори и чињеница да ове недеље нећу имати страначке скупове, због пута у Сарајево и Берлин – рекао је Вучић.

Извор: Телеграф

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

13.03.2017 12:33

Wелцоме то Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

13.03.2017 12:52

Јос један српски Добротвор у низу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцанин

13.03.2017 13:01

Ста це ти нове фабрике,када си угрозио старе као ФАП нпр.,или мозда ниси цуо свог имењака Дзомбица који је прије пар година у НСРС рекао "да сада није вријеме за градњу фабрика", сада је у току криза сто знаци да се разваљује сто се развалити мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

14.03.2017 05:35

Вук длаку мијења али ћуд остаје...

ОДГОВОРИТЕ