Srbija hoće miran i stabilan region

Srpski premijer Aleksandar Vučić je rekao da je za Srbiju svaka vrsta nestabilnosti pogubna, jer, mi treba da "se hvalimo novim fabrikama i uspesima, a ne da razmišljamo o bilo kakvim konfliktima"

Srbija 13.03.2017 | 13:30
Srbija hoće miran i stabilan region
Vučić je ocenio danas da neki međunarodni faktori potcenjuju rešenost Prištine da izađe iz briselskog dijaloga. "Mi smo spremni za dijalog svaki dan, ali mi se čini da neki u svetu nedovoljno ozbiljno shvataju posvećenost Prištine tome da odbijaju dijalog. Čini mi se da ih potcenjuju u toj nameri", primetio je Vučić.

Dodaje da je za Srbiju svaka vrsta nestabilnosti pogubna, jer, mi treba da “se hvalimo novim fabrikama i uspesima, a ne da razmišljamo o bilo kakvim konfliktima”.

Na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, najavio je, biće reči o bremenitosti problemima u regionu, o tome koja su rešenja koja mi možemo da ponudimo i kako da sve u svetu upoznamo s tim šta mi činimo da region bude miran i stabilan, rekao je Vučić.

Biće to, primetio je, dobra prilika za razgovor o važnim temama i to na najvišem nivou u zemlji, ali i o tome kako da koordinišemo naše akcije na planu bezbednosti.

Idem u Sarajevo da razgovaram o budućnosti Zapadnog Balkana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da za sastanak premijera Zapadnog Balkana, koji se održava ove sedmice u Sarajevu, kvalifikuje čitav niz tema, poput putne infrastrukture, komunikacija i carinske unije, koje se tiču budućnosti u kojoj ne bi “smelo više da bude iznenađenja i neprijatnih stvari”.

- Umesto toga, treba da vidimo kako da budemo pokretačka mašina i snaga čitave Evrope, a ne problematična tačka – rekao je premijer.

On je dodao da je spreman i rado će razgovarati i sa albanskim i kosovskim premijerom, Edijem Ramom i Isom Mustafom, mada nije siguran koliko Mustafa ima snage i ovlašćenja da vodi razgovore.

– Ko god da se pojavi, ja ću razgovarati i te formalnosti ko je iz koje zemlje mene ne zanimaju. Sa svima treba da se razgovara – rekao je Vučić.

Na pitanje hoće li u Sarajevu biti reči o carinskoj uniji, Vučić je rekao da će i o tome govoriti, tim pre što je to ideja koja ne može da se završi za tri meseca, već koja će trajati više godina.

Svakako, kaže, ne ide u Sarajevo da bi jeo ćevape, već da bi razgovarao sa svima o budućnosti regiona i kako da budemo pokretačka snaga čitave Evrope.

Državni poslovi preči od kampanje

Vučić rekao je da će ove sedmice njegova predizborna kampanja biti na “stend baj-u” zbog državnih poslova.

– Vodim računa o državnim poslovima, o čemu govori i činjenica da ove nedelje neću imati stranačke skupove, zbog puta u Sarajevo i Berlin – rekao je Vučić.

Izvor: Telegraf

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

yu

13.03.2017 12:33

Welcome to Sarajevo.

ODGOVORITE
Name

razumio

13.03.2017 12:52

Jos jedan srpski Dobrotvor u nizu?

ODGOVORITE
Name

Lijevcanin

13.03.2017 13:01

Sta ce ti nove fabrike,kada si ugrozio stare kao FAP npr.,ili mozda nisi cuo svog imenjaka Dzombica koji je prije par godina u NSRS rekao "da sada nije vrijeme za gradnju fabrika", sada je u toku kriza sto znaci da se razvaljuje sto se razvaliti moze.

ODGOVORITE
Name

Nena

14.03.2017 05:35

Vuk dlaku mijenja ali ćud ostaje...

ODGOVORITE