Мото ГП: Долази ли то кец из Винијевог рукава већ у Катару?!

Валентино Роси и Марк Маркез су сагласни да је новајлија Мовистар Јамахе за сада најспремнији у краљевској класи.

Остали спортови 18.03.2017 | 22:15
Мото ГП: Долази ли то кец из Винијевог рукава већ у Катару?!
На кога типовати у Катару? Питање свих Мото ГП питања је има ли Меверик Вињалес снаге да заблиста на свом дебију у комбинезону Мовистар Јамахе? Одговор је потврдан, па би било сасвим очекивано да Вини освоји пласман на подијум. Наравно, Валентино Роси је свакако изгледан за освајање прве трке, уз опаску да ће се у комбинаторици за славу на првом догађају Мото ГП сезоне вероватно наћи и актуелни шампион, Марк Маркез!

Ове констатације износимо не на основу навијачких, или било каквих паушалних процена. Тако каже Мото ГП статистика и прве процене аналитичара најбржег спорта на два точка. Једноставним речником, Меверик Вињалес је био најуспешнији на тесту, Роси „хвата за рогове“ своју „М1“ Јамаху, а Марк Маркез лепо каже како осећа да је спреман за први подијум.

“Задовољан сам темпом који сам задржао, иако је јасно да ово није најбољи предсезонски тест за нас. Пао сам три пута, први пут због вибрација у кривини четири које су ме спречиле да кочим на време. Након тога, изгубио сам предњи крај два пута, али други пут је то било мојом кривицом. Наш темпо је добар на овој стази. Брине ме једино што је Меверик бржи од осталих. Када бисмо морали сутра да се тркамо, мислим да бих могао да се борим за подијум”, рекао је Марк Маркез, али шта каже на изјавама скромни Роси који оцењује и новог члана групе непобедивих, Меверика Вињалеса?

„Последњег дана нисам имао исти осећај мотора и због тога сам био спорији. Мислим да још увек нисмо схватили како да извучемо максимум из овог мотоцикла. Мотор има потенцијал, јер је Вињалес веома, веома брз... Мислим да су он и његов тим инжењера много брже разумели како да извуку максимум”, изјавио је Валентино Роси и тако нам дао лајт мотив за размишљање. По њему, није нереално да на првој трци дође и чист кец на Меверика Вињалеса!

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар