Moto GP: Dolazi li to kec iz Vinijevog rukava već u Kataru?!

Valentino Rosi i Mark Markez su saglasni da je novajlija Movistar Jamahe za sada najspremniji u kraljevskoj klasi.

Ostali sportovi 18.03.2017 | 22:15
Moto GP: Dolazi li to kec iz Vinijevog rukava već u Kataru?!
Na koga tipovati u Kataru? Pitanje svih Moto GP pitanja je ima li Meverik Vinjales snage da zablista na svom debiju u kombinezonu Movistar Jamahe? Odgovor je potvrdan, pa bi bilo sasvim očekivano da Vini osvoji plasman na podijum. Naravno, Valentino Rosi je svakako izgledan za osvajanje prve trke, uz opasku da će se u kombinatorici za slavu na prvom događaju Moto GP sezone verovatno naći i aktuelni šampion, Mark Markez!

Ove konstatacije iznosimo ne na osnovu navijačkih, ili bilo kakvih paušalnih procena. Tako kaže Moto GP statistika i prve procene analitičara najbržeg sporta na dva točka. Jednostavnim rečnikom, Meverik Vinjales je bio najuspešniji na testu, Rosi „hvata za rogove“ svoju „M1“ Jamahu, a Mark Markez lepo kaže kako oseća da je spreman za prvi podijum.

“Zadovoljan sam tempom koji sam zadržao, iako je jasno da ovo nije najbolji predsezonski test za nas. Pao sam tri puta, prvi put zbog vibracija u krivini četiri koje su me sprečile da kočim na vreme. Nakon toga, izgubio sam prednji kraj dva puta, ali drugi put je to bilo mojom krivicom. Naš tempo je dobar na ovoj stazi. Brine me jedino što je Meverik brži od ostalih. Kada bismo morali sutra da se trkamo, mislim da bih mogao da se borim za podijum”, rekao je Mark Markez, ali šta kaže na izjavama skromni Rosi koji ocenjuje i novog člana grupe nepobedivih, Meverika Vinjalesa?

„Poslednjeg dana nisam imao isti osećaj motora i zbog toga sam bio sporiji. Mislim da još uvek nismo shvatili kako da izvučemo maksimum iz ovog motocikla. Motor ima potencijal, jer je Vinjales veoma, veoma brz... Mislim da su on i njegov tim inženjera mnogo brže razumeli kako da izvuku maksimum”, izjavio je Valentino Rosi i tako nam dao lajt motiv za razmišljanje. Po njemu, nije nerealno da na prvoj trci dođe i čist kec na Meverika Vinjalesa!

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar