ХОЛ: Фајенорд се вратио на шампионски пут! Ајакс га упорно прати!

Пораз у дербију, па иживљавање: Николај Јоргенсен урадио све - дао три, наместио два! Фајенород је на шампионском путу, пошто је у Ротердаму страдао АЗ.  Амин и Каспер вратили осмех на лице навијачима у Амстердаму! Цело прво полувреме, на неки начин, Ајакс је бацио у воду, а сва три гола пала су у наставку утакмице.

Фудбал 13.03.2017 | 11:00
ХОЛ: Фајенорд се вратио на шампионски пут! Ајакс га упорно прати!
Лепота фудбала. Увек напред. Увек на победу. Често је то делотворно. Пораз у градаском дербију од Спарте, минуле седмице, деловао је отрежњујуће и инспиративно по играче Фајенорда који су на свом „Де Кајпу“ разнели АЗ Алкмар и учврстили се на лидерској позицији Ередивизије. С јасним циљем да се са исте не помере - 5:2.

Екипа Ђованија ван Бронхорста игра допадљиво, на гол више и такво опредељење довело ју је до осме везане победе на свом терену. Иако противник није био нимало навиан, пошто се АЗ бори за пласману Европи и у Ротердам је стигао после четири меча без пораза.

Данас није имао шанси поред разиграног Николаја Јоргенсена. Дански нападач је најпре дао гол, онда асистирао Јенсу Тонстри и Дирку Кајту, да би у финишу меча погодио још двапут. Прво из пенала, па из игре. Таман да стигне до свог 18. прецизног хица у првенству Холандије - наравно да је први на листи стрелаца - али и да убележи први хет-трик у сезони.

Можда је стварно то та сезона, јер Фајенорд чека титулу од 1999. године!

Амин и Каспер вратили осмех на лице навијачима у Амстердаму! Цело прво полувреме, на неки начин, Ајакс је бацио у воду, а сва три гола пала су у наставку утакмице.

Ајакс се вратио на победнички пут, а цех је морала да плати екипа Твентеа. Копљаници су у Амстердаму славили са 3:0 у мечу 26. кола Ередивизије и сада поново имају четири бода заостатака у односу на лидера Фајенорд.

Најбољи играч утакмице били су Амин Јунес, који је постигао гол и забележио асистенцију и Каспер Долберг, двоструки стрелац. Мада, домаћа екипа је нешто теже него што показује резултат, дошла до победе.

Цело прво полувреме, на неки начин, Ајакс је бацио у воду, а сва три гола пала су у наставку утакмице.

Играо се 55. минут када је Јунес искористио додавање Класена и коначно начео госте из Еншедеа. Јунес се 12 минута касније нашао у улози асистента, а мрежу Твентеа затресао је Каспер Долберг.

У завршници утакмице фудбалери Ајакса створили су још неколико добрих прилика да победу учине још убедљивијом, а једну од њих у првом минуту судијске надокнаде искористио је Долберг на асистенцију Хакима Зијеха.

ЕРЕДИВИЗИЈА – 26. коло

Петак:
Витесе – Спарта 5:0 (4:0)
/Ван Волсфинкел 22, Фор 34, Круизвијк 40, Накамба 45, Кашија 61/

Субота:
Ден Хаг – Нејмехен 1:0 (0:0)
/Хавенар 72/

Г.А. Иглс – ПСВ 1:3 (0:1)
/Ману 48 - Сим де Јонг 40 пен, Лук де Јонг 61, Гвардадо 85/

Хераклес – Утрехт 2:1 (0:1)
/Кувас 46, Брунс 90/

Ексцелзиор – Херенвен 4:1 (2:0)
/Елберс 15, Матхеј 42, Масоп 48, Хаселбајнк 90+2 - Слагвер 7/

Недеља:
Виљем ИИ – Цволе 2:0 (1:0)
/Фалкенбург 24, Хаје 90+1/

Фајенорд – АЗ Алкмар 5:2 (2:0)
/Јоргенсен 11, 80 пен, 82, Торнстра 21, Кајт 59 - Лукасен 62, Вегхорст 90+1/

Рода – Гронинген 3:1 (1:0)
/Ајагун 31, Кум 54, Шахин 66 - Линсен 73/

Ајакс – Твенте 2:0 (0:0)
/Јунес 55, Долберг 67/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар