ИТА: Болоња дивном акцијом срушила Сасуоло!

Фудбалери Болоње победили су у гостима Сасуоло са 1:0 у првој недељној утакмици 28. кола италијанске Серије А.  Болоња убила комшијску краву – егзекутор Дестро! Сасуоло на Мапеи стадиону доживео још један пораз - 0:1.

Фудбал 12.03.2017 | 15:20
ИТА: Болоња дивном акцијом срушила Сасуоло!
Једини гол на утакмици постигао је Матија Дестро у 58. минуту који је искористио сјајно проигравање Блерима Џемаилија с левог бока.

Након полуконтре Џемаили је одлично утрчао у казнени простор, добио сјајно додавање, а онда на још бољи начин асистирао саиграчу којем није било тешко да убаци лопту у празну мрежу.

У наставку је Сасуоло свим силама покушавао да се врати у меч – у последњих пет минута пропустили су неколико добрих прилика, од којих је прва најбоља била после шута Берардија, који је завршио изнад пречке, а друга када је Аћерби изашао 1 на 1 са голманом ривала.

Оба тима после 28 утакмица имају по 31 бод и тренутно се налазе на деоби 13. места.

Коначно је победила Болоња! Чекали су навијачи тог клуба тријумф још од 22.јунара, можда и стрпели да ће њихов тим кренути путевима нижег ранга. Али Болоња је заблистала када је то било најпотребније.

Значајна три бода освојила је Болоња против Сасуола, омражене комшијске краве. Поново је екипа Еузебиа Ди Франческа у минус фази, видело се то и овог поподнева.

Сасуоло је био бољи ривал током првог полувремена. Промашивали су Матри, Политано и Бернарди. Било је ту и зрелих прилика. Али пошто нису постали ловци на грешке, ушли су у кожу ловине.

Све је у том 58.минуту урадио Ди Франческо. Промешао је одбрану Сасуола, одиграо пас за Џемаилија који је правовремено проиграо Дестра. Остало је било ствар рутине.

До краја меча Болоња је била чак и бољи ривал. Дестро је промашио још један зицер.

СЕРИЈА А - 28. КОЛО:

Петак:

Јувентус - Милан 2:1 (1:1)

/Бенатија 30, Дибала 90+7 - Бака 43/

Субота:

Ђенова - Сампдорија 0:1 (0:0)

/Муријел 71/

Недеља:

Сасуоло – Болоња 0:1(0:0)
/Дестро 58/

15.00 Кјево – Емполи

15.00 Фјорентина – Каљари

15.00 Интер – Аталанта

15.00 Пескара – Удинезе

15.00 Наполи – Кротоне

20.45 Палермо - Рома

Понедељак:

20.45 Лацио - Торино

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар