ITA: Bolonja divnom akcijom srušila Sasuolo!

Fudbaleri Bolonje pobedili su u gostima Sasuolo sa 1:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 28. kola italijanske Serije A.  Bolonja ubila komšijsku kravu – egzekutor Destro! Sasuolo na Mapei stadionu doživeo još jedan poraz - 0:1.

Fudbal 12.03.2017 | 15:20
ITA: Bolonja divnom akcijom srušila Sasuolo!
Jedini gol na utakmici postigao je Matija Destro u 58. minutu koji je iskoristio sjajno proigravanje Blerima Džemailija s levog boka.

Nakon polukontre Džemaili je odlično utrčao u kazneni prostor, dobio sjajno dodavanje, a onda na još bolji način asistirao saigraču kojem nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

U nastavku je Sasuolo svim silama pokušavao da se vrati u meč – u poslednjih pet minuta propustili su nekoliko dobrih prilika, od kojih je prva najbolja bila posle šuta Berardija, koji je završio iznad prečke, a druga kada je Aćerbi izašao 1 na 1 sa golmanom rivala.

Oba tima posle 28 utakmica imaju po 31 bod i trenutno se nalaze na deobi 13. mesta.

Konačno je pobedila Bolonja! Čekali su navijači tog kluba trijumf još od 22.junara, možda i strpeli da će njihov tim krenuti putevima nižeg ranga. Ali Bolonja je zablistala kada je to bilo najpotrebnije.

Značajna tri boda osvojila je Bolonja protiv Sasuola, omražene komšijske krave. Ponovo je ekipa Euzebia Di Frančeska u minus fazi, videlo se to i ovog popodneva.

Sasuolo je bio bolji rival tokom prvog poluvremena. Promašivali su Matri, Politano i Bernardi. Bilo je tu i zrelih prilika. Ali pošto nisu postali lovci na greške, ušli su u kožu lovine.

Sve je u tom 58.minutu uradio Di Frančesko. Promešao je odbranu Sasuola, odigrao pas za Džemailija koji je pravovremeno proigrao Destra. Ostalo je bilo stvar rutine.

Do kraja meča Bolonja je bila čak i bolji rival. Destro je promašio još jedan zicer.

SERIJA A - 28. KOLO:

Petak:

Juventus - Milan 2:1 (1:1)

/Benatija 30, Dibala 90+7 - Baka 43/

Subota:

Đenova - Sampdorija 0:1 (0:0)

/Murijel 71/

Nedelja:

Sasuolo – Bolonja 0:1(0:0)
/Destro 58/

15.00 Kjevo – Empoli

15.00 Fjorentina – Kaljari

15.00 Inter – Atalanta

15.00 Peskara – Udineze

15.00 Napoli – Krotone

20.45 Palermo - Roma

Ponedeljak:

20.45 Lacio - Torino

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar